Hradec Králové: Povrch Vrázovy ulice už nebude řidiče strašit

14.10.2011 14:48 | Zprávy

Ulice na Slezském Předměstí známá nerovností povrchu vozovky na sedm? Část hradeckých řidičů by do tohoto řádku pomyslné tajenky určitě vepsala název Vrázova. Zanedlouho už to však platit nebude.

Hradec Králové: Povrch Vrázovy ulice už nebude řidiče strašit
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Technické služby Hradec Králové se totiž pustily do obnovy povrchu této nenápadné, ale řidiči často využívané spojnice Pouchovské a Gagarinovy ulice. „Oprava spojená s kompletní uzavírkou ulice potrvá nejpozději do konce října. Kromě zhotovení nového povrchu vozovky tady jsou v plánu také bezbariérové úpravy chodníku, i proto, že v blízkosti je základní škola," řekl vedoucí správy místních komunikací Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Dodal, že důvodem zahájení opravy povrchu vozovky v uvedené ulici byl jeho špatný technický stav způsobený množstvím překopů, výtluků, trhlin a dalších nerovností včetně špatného vodovodu.

Správce vodovodního řadu v ulici ještě před nástupem cestářů provedl opravu vodovodního vedení, takže existuje předpoklad, že nový povrch vozovky by neměl být v nadcházejících několika letech poškozen výkopovými pracemi. „Náklady na opravu vozovky dosáhnou výše zhruba 1,3 milionu korun," doplnil informaci Tomáš Pospíšil.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Další zprávy z Hradce Králové čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

16:48 Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

Litoměřické vinobraní bude. Celá akce se uskuteční s charitativním podtextem a proběhne již tuto sob…