Hradec: Vandalové se podepsali na městském majetku, odnesla to škola

05.03.2015 15:59 | Zprávy

K poškození městského majetku došlo na nově opravené fasádě Základní školy Milady Horákové na královéhradeckém Moravském Předměstí. Neznámý pachatel tu vylil barvu na část zbrusu nového opláštění jedné z největších zdejších základních škol, čímž dílo v daném místě poničil.

Hradec: Vandalové se podepsali na městském majetku, odnesla to škola
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zateplení a opravy objektu základní školy Milady Horákové na Moravském Předměstí financovalo město za přispění dotace. Práce probíhaly převážně v létě, aby nedošlo k omezení výuky. Teprve v posledním říjnovém týdnu hotové dílo prošlo kolaudací a začalo sloužit pedagogům školákům, ale i veřejnosti. Objekt školy obléknutý do nového kabátu doslova prokouknul, ne však na dlouho. „Je to pro mne, mé kolegy pedagogy, ale i pro děti zdrcující zpráva. A je mi z toho opravdu smutno, že existují lidé, kteří chtějí úmyslně ničit opravený majetek města, na jehož nápravu je pak nutné vynakládat další finanční prostředky,“ svěřuje se ředitel základní školy Ondřej Fajfr, který dal okamžitě věc prošetřit státní policii. Náklady na nápravu pachatelova jednání nebudou v žádném případě zanedbatelné, fasáda se totiž zřejmě bude muset opravit v těchto místech celá.

Město apeluje na občany, kteří uvidí jakékoliv podezřelé jednání či chování kohokoliv, aby tuto skutečnost nahlásili městským strážníkům na čísle 156 nebo přímo státní policii. „Důležitým faktorem k dopadení takového pachatele je čas, je proto nesmírně důležité volat bezodkladně,“ vyzývá k všímavému chování ředitel městských strážníků Miroslav Hloušek.

Úpravy objektu Základní školy Milady Horákové byly největší loňskou investicí do městských školních budov. Zahrnuly výměnu oken i dveří a zateplení obvodového pláště budovy včetně střechy, což by mělo kromě zlepšení prostředí, vzhledu a funkčnosti přinést také výrazné úspory. „Rekonstrukce byla zřejmě největší stavební záležitostí od vzniku školy v roce 1977 a znamená pro nás nejen nový kabát, ale i významné úspory za vytápění,“ řekl krátce po ukončení prací Ondřej Fajfr. S financováním díla městu významně pomohla dotace z prostředků Evropské unie. Celkové výdaje činily necelých 47 mil. korun, přičemž město získalo dotaci ve výši necelých 33 mil. korun. Základní škola Milady Horákové patří se zhruba sedmi sty žáky k největším ve městě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: hradeckralove.org

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …