Kolín: Investice do bydlení mají schválený rozpočet

14.02.2015 13:22 | Zprávy

Pro letošní rok schválilo zastupitelstvo další investice do oprav bytového fondu ve vlastnictví města. Celková částka výdajů do bytového sektoru dosahuje 27 milionů Kč.

Kolín: Investice do bydlení mají schválený rozpočet
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Pokud nedojde k upravám rozpočtu v průběhu roku, nejvíce investic půjde do nejvyššího bytového domu v Kolíně v Tyršově ulici, Kolíňákům známější více pod názvem "šestnáctipatrák". Zde město počítá s částkou 7,2 mil. Kč. Půjde o rekonstrukci výtahu včetně zvýšení protipožární ochrany a také zahájíme první část výměny lodžiových stěn. Nezapomínejme, že se jedná o 16 pater. Z tohoto důvodu bude nutné rozvrhnout investici alespoň do roku 2018. Poslední významnější akcí v tomto domě bude pokračování výměny stoupaček. S další investicí se počítá například do bytového domu Na Magistrále, Benešova a dalších. "Investice do bydlení našly podporu napříč celým zastupitelstvem. Oceňuji, že jsme se ve vedení města shodli na podpoře investic do bytového domu Tyršova 976, který pro svou výšku má určitá specifika a vyžaduje o to větší pozornost a péči. Samozřejmě se budeme věnovat i ostatním bytovým domům podle důležitosti nutných oprav. Stav bytového sektoru známe a bereme jeho správu velmi vážně. Více potřebných investic do bydlení nám bohužel brzdí historické dluhy města za výstavbu bytů pro průmyslovou zónu", vysvětlil místostarosta Tomáš Růžička.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mukolin.cz

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Možnosti pro parkovací oblasti se rozšíří

11:33 Opava: Možnosti pro parkovací oblasti se rozšíří

Od ledna tohoto roku máme v Opavě dvě parkovací oblasti, kde jsou vyčleněny prostory s rezidentním p…