Kopřivnice: Starosta přivítal prvního občánka roku 2015

14.02.2015 7:29 | Zprávy

Ve čtvrtek 12. února přivítal starosta Miroslav Kopečný prvního kopřivnického občánka roku 2015. Je jím Vendulka Střalková, která přišla na svět už 1. ledna a stala se tak zároveň prvním občánkem narozeným v novojičínské nemocnici.

Kopřivnice: Starosta přivítal prvního občánka roku 2015
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Papírový předpoklad porodu byl stanoven na 4. ledna, ale Vendulka si pospíšila. 8 hodin a 28 minut po silvestrovské půlnoci už byla na světě. Porod hodně prožívaly sestřičky, které si přály, abych stihla porodit ještě během jejich směny,“ prozradila informace od šťastné maminky Ilona Mazalová, která má agendu vítání občánků na starost. Kromě osobního přivítání starostou města získala malá slečna dárkový balík s hračkami a kojeneckými potřebami, její maminka přijala gratulace a květiny.

Ačkoliv prvnímu občánkovi je každý rok věnována mimořádná pozornost, na slavnostní přivítání a milé dárečky se mohou těšit také ostatní kopřivnická miminka. V roce 2009 obnovilo město obřady vítání občánků, které se staly velmi oblíbenými. Vloni se jich uskutečnilo celkem šestnáct a stejný počet je naplánován i na letošek. „V roce 2014 se v Kopřivnici narodilo 233 dětí a z toho 170 se zúčastnilo vítání občánků. Starosta slavnostně přivítal 76 holčiček a 94 chlapců,“ upřesnila organizátorka.

Letos by se mělo ve čtyřech termínech uskutečnit dvanáct obřadů přímo v Kopřivnici, dva v Lubině a po jednom v Mniší a Vlčovicích. Zájemci o účast mohou kontaktovat Ilonu Mazalovou, a to buď telefonicky na číslech 556 879 436, 737 114 246, prostřednictvím e-mailu ilona.mazalova(zavináč)koprivnice.cz nebo osobně v kanceláři č. 743 v 7. patře kopřivnické radnice. „Během obřadu se rodiče zapíšou do pamětní knihy města, miminka dostanou pamětní list a dárek, pro maminky je připravena květina, pro tatínky perníkový kočárek. Součástí slavnostního setkání je také kulturní vystoupení dětí z místních škol,“ přiblížila průběh vítání Ilona Mazalová.

Termíny vítání občánků v roce 2015:
• sobota 28.03. Kopřivnice
• sobota 06.06. Kopřivnice
• neděle 07.06. Lubina
• sobota 12.09. Kopřivnice
• sobota 28.11. Kopřivnice
• neděle 29.11. Lubina, Vlčovice, Mniší

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Možnosti pro parkovací oblasti se rozšíří

11:33 Opava: Možnosti pro parkovací oblasti se rozšíří

Od ledna tohoto roku máme v Opavě dvě parkovací oblasti, kde jsou vyčleněny prostory s rezidentním p…