Kopřivnice rozdělila 8,5 milionu na kulturu a sport

04.03.2015 14:09 | Zprávy

Kopřivničtí radní a zastupitelé rozhodli o přidělení dotačních prostředků na podporu sportu, kultury a mezinárodních vztahů. O příspěvky požádalo čtyřiapadesát místních klubů a spolků, které si rozdělí téměř 8,5 milionu korun.

Kopřivnice rozdělila 8,5 milionu na kulturu a sport
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Nejvyšší částka byla v rozpočtu města vyčleněna na dotace v oblasti sportu, z nichž mohou místní kluby hradit mimo jiné nákladný nájem sportovišť. O peníze z programu na podporu mládeže, tělovýchovy a sportu hned v prvním kole požádalo 37 subjektů, které vznesly celkem 137 požadavků - 56 na akce, 34 na nájmy, 27 na sportovní činnost a 20 na podporu trenérů. Všichni žadatelé byli podpořeni a celkem si rozdělí 7 972 460 korun. Nejvyšší příspěvek, 1 821 135 korun, získal Hockey club Kopřivnice, jenž většinu z této sumy použije na pronájem zimního stadionu. Dalšími sportovci, kteří se mohou radovat z více než půlmilionových dotací, jsou kopřivničtí plavci, fotbalisté, házenkáři a členové Asociace sportovních klubů Kopřivnice.

Na program podpory kultury a osvětové činnosti byla v roce 2015 určena částka 510 500 korun. Žádost o dotaci podalo 15 subjektů, které si po prvním kole rozdělí 443 500 korun. Třemi nejvíce podpořenými organizacemi jsou Spolek hudebníků Městského dechového orchestru Kopřivnice, Živá Mandala a Sdružení loutkového divadla Kopřivnice. Z grantu na podporu aktivit v oblasti mezinárodních vztahů, kde bylo pro letošní rok alokováno 150 000 korun, žádalo a získalo dotace Pěvecké sdružení Kopřivnice a Základní škola Alšova.

Jelikož v žádném z vyhlášených dotačních titulů nebyly dosud vyčerpány všechny prostředky, mohou místní organizace požádat o podporu i v druhém kole. V oblasti sportu je k dispozici 27 540 korun, v kultuře 67 000 korun a v mezinárodních vztazích 25 400 korun. V případě prvních dvou programů je uzávěrka pro podávání žádostí 31. března, na přeshraniční aktivity lze žádat průběžně celý rok.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …