Liberec: Den otevřených dveří přilákal stovky občanů

31.10.2011 10:30 | Zprávy

I letos zůstalo vedení města věrné tradici Dne otevřených dveří 28. října.

Liberec: Den otevřených dveří přilákal stovky občanů
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Během pátečního svátečního dne zavítalo do útrob historické budovy liberecké radnice několik stovek zájemců o prohlídku míst, kam se běžně nedostanou. Hned od 9. hodiny ranní, kdy se dveře liberecké chlouby otevřely, proudilo do kanceláří primátorky, náměstků a tajemníka úřadu obrovské množství lidí. V rámci volné prohlídky mohli návštěvníci zavítat i do obřadní síně, kde si někteří zavzpomínali na významné události svého života, které zde oni nebo jejich příbuzní zažili, jako například svatby, předání maturitních vysvědčení, vítání občánků a podobně.

 

Mnozí využili i možnosti výstupu na radniční věž, těm méně zdatným stačil na pohled na nám. Dr. E. Beneše z ptačí perspektivy z radničního balkonu. Kdo chtěl, dostalo se mu i komentované prohlídky jednotlivých částí budovy. Domů pak návštěvníci neodešli s prázdnou, s sebou si mohli odnést drobné upomínkové předměty, které pro ně vedení SML přichystalo.

 

„Zájem Liberečanů předčil mé očekávání a opravdu mě velmi mile překvapil. Po zkušenosti z dnešního dne máme rozhodně v plánu zachovat zavedenou tradici a v Den vzniku samostatného československého státu, 28. října, akci pravidelně opakovat," slíbila Martina Rosenbergová, liberecká primátorka. Po uzavření radnice ve 14.00 hodin se pak se svými náměstky odebrala k památníku T. G. Masaryka u Severočeského muzea v Liberci, aby památku státní svátek společně uctili položením věnce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…