Litoměřice: Letošní vinobraní mělo charitativní podtext

25.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

Slunečné počasí přilákalo v sobotu 21. září na litoměřické vinobraní tisíce návštěvníků. Letošní slavnost sklizně vinné révy se nesla v duchu tradice a solidarity.

Litoměřice: Letošní vinobraní mělo charitativní podtext
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Kromě bohatého kulturního programu, který nabídl vystoupení hvězd jako No Name, Terezy Maškové a Marty Jandové, probíhala také charitativní sbírka na pomoc obětem povodní. Starosta města Litoměřice Radek Löwy za město přispěl jeden milion korun. Významnou částkou přes třicet tisíc přispěli i návštěvníci vinobraní.

Litoměřické vinobraní nabídlo bohatý kulturní program, který uspokojil široké spektrum návštěvníků. Na hlavním pódiu to rozjeli například kapela No Name, Tereza Mašková, kapela Botox a další. Program na hlavním pódiu velkolepě zakončila rocková zpěvačka Marta Jandová. Během dne se uskutečnila královská audience. Král Karel IV. popřál zdraví a hojnost celému lidu.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 6568 lidí

Kulturní program probíhal na dalších osmi scénách. Návštěvníci si mohli užít vystoupení šermířů, kejklířů a dalších umělců. Velkému úspěchu se těšila scéna v Kině Máj, kdy na koncert skupiny Holki dorazily stovky návštěvníků. Milovníci jazzu si přišli na své na tržnici F. Holzmanna, kde vystoupili Pulse jazz quartet a další hudebníci. Děti si zase užily pohádky a různé aktivity na divadelním nádvoří. Program vinobraní probíhal i na několika dalších místech – na Kostelním a Dominikánském náměstí, na hradním nádvoří, v klubu Baronka nebo v rockovém vinařském koutku Valchiria.

Součástí vinobraní byla také charitativní sbírka, pořádaná Charitou České republiky a městem Litoměřice, určená na pomoc obětem povodní. Návštěvníci měli možnost v hotovosti přispět do podklady, která byla umístěna hned vedle hlavního pódia. Kromě toho byl k dispozici QR kód pro elektronické dary.

„Do kasičky se vybralo přes třicet tisíc korun. Nicméně díky možnosti platby přes QR kód předpokládám, že konečná částka bude výrazně vyšší. Děkujeme všem dárcům za jejich štědrost. Věřím, že si všichni návštěvníci vinobraní užili. Už nyní mohu prozradit termín příštího vinobraní, a to 20. září 2025,“ informovala ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřic Michaela Mokrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Vláda České republiky byl položen dotaz

Foltýn

Můžete mi, prosím napsat, kdo najal a platí Foltýna? Myslím že to zajímá hodně lidí!! Děkuji Vavříková

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Znojmo pronajme městské byty k rekonstrukci na vlastní náklady

22:09 Znojmo pronajme městské byty k rekonstrukci na vlastní náklady

Město Znojmo nabízí k pronájmu byty, určené k rekonstrukci na vlastní náklady zájemce, v ulici Krylo…