Frýdek-Místek: Dům s pečovatelskou službou v Těšínské má novou fasádu

25.09.2024 16:14 | Tisková zpráva

Město citlivě zrekonstruovalo fasádu kulturní památky v Těšínské ulici. Dům s pečovatelskou službou stojí poblíž Komenského sadů a kostela sv. Jošta a nacházejí se v něm byty zvláštního určení pro zdravotně postižené a seniory. Řemeslníci opravovali objekt za plného provozu.

Frýdek-Místek: Dům s pečovatelskou službou v Těšínské má novou fasádu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Dům s pečovatelskou službou v Těšínské ulici ve Frýdku-Místku má novou fasádu. Objekt, který stojí poblíž kostela sv. Jošta, je kulturní památkou, proto si jeho rekonstrukce vyžádala náročnou přípravu. Všechny práce probíhaly za chodu, aby se nájemníci nemuseli stěhovat.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 6461 lidí

„U objektu jsme provedli hydroizolaci z vnější strany a hydroizolační injektáž včetně sanačních omítek stěn sklepních místností. Repasovali jsme okna a vstupní dveře, opravili balkon i s novou dlažbou a celý dům jsme zateplili. Rovněž jsme v celém rozsahu opravili štukovou fasádu z uliční strany,“ popsal nejdůležitější práce náměstek primátora pro investice, finance, rozpočet, útvar hlavního architekta a majetkoprávní vztahy města Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Dále město zajistilo nové svody dešťových vod, uzemnění a nové okapové chodníky ve dvorní části. Práce vyšly včetně DPH na 7,9 milionu Kč, přičemž dotace z ministerstva kultury činila 200 tisíc korun. V domě jsou byty zvláštního určení pro zdravotně postižené osoby a seniory.

„Děkuji investičnímu odboru našeho magistrátu, že opravu je domy, které slouží seniorům a zdravotně postiženým občanům. V příštím roce chceme ještě upravit zahradu tohoto objektu, aby vzniklo pro jeho obyvatele příjemné místo pro odpočinek,“ řekl náměstek primátora pro sociální péči, sociální služby, zdravotnictví, protidrogové aktivity a prevenci Marcel Sikora (SPOLU).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Litoměřice: Letošní vinobraní mělo charitativní podtext

19:06 Litoměřice: Letošní vinobraní mělo charitativní podtext

Slunečné počasí přilákalo v sobotu 21. září na litoměřické vinobraní tisíce návštěvníků. Letošní sla…