Na Znojemsku vzniká unikátní projekt Vinobus. Hejtman Hašek za něj vinařům poděkoval

04.03.2015 15:18 | Zprávy

Na tiskové konferenci ve Znojmě informoval hejtman Michal Hašek spolu se starostou Znojma Vlastimilem Gabrhelem, krajskou radní Bohumilou Beranovou a Františkem Koudelou, předsedou VOC Znojmo o vznikajícím projektu Vinobus, který by měl podpořit vinařskou turistiku v oblasti.

Na Znojemsku vzniká unikátní projekt Vinobus. Hejtman Hašek za něj vinařům poděkoval
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Michal Hašek na tiskové konferenci k projektu Vinobusu.

Jak uvedl hejtman Michal Hašek, tento projekt kombinuje záležitosti turistiky s podporou vinařství a vinohradnictví. „Chci za něj zdejším vinařům poděkovat. Předložím krajské radě a zastupitelstvu návrh na finanční podporu vinobusu a na jeho provoz. Předpokládám, že půjde o víceletý projekt. Naší ambicí, je, aby zkušební provoz začal ještě před tradičním Znojemským vinobraním. Věřím, že půjde o inspiraci i pro další části jižní Moravy,“ zdůraznil hejtman.

Podle Františka Koudely půjde o vinařský autobus, který by zabíral trasu v okruhu 62 kilometrů od středu Znojma až po vinařské obce. „Projekt bude propojený s cyklotrasami. Vinobus s kapacitou 32 míst bude vybaven i nosiči na kola, trasa bude objízdná čtyřikrát denně, každá ze zatím devatenácti zastávek bude označena informačním panelem. Na něm se dozvíte, jaké sklepy v okolí jsou otevřené. Vzniknou i webové stránky projektu, kde bude možné si naplánovat cestu,“ uvedl František Koudela.

Vznik projektu ocenil také znojemský starosta Vlastimil Gabrhel, který vyzdvihl jeho význam pro propagaci vinařů a vinařství nejen Znojma, ale celé oblasti. Jak konstatoval hejtman Michal Hašek, k realizaci projektu by mělo být podepsáno memorandum, které by zajistilo tříletou participaci zainteresovaných subjektů na podpoře tohoto pilotního projektu.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …