Olomouc: Jen knihy? Kdepak, knihovna nabízí mnohem víc

14.02.2015 18:11 | Zprávy

Knihovna, to zdaleka nemusí být jen knížky, noviny a časopisy. Například Knihovna města Olomouce svým uživatelům nabízí dlouhodobě také kvalitní výstavy, semináře či přednášky. A netýká se to jen ústřední budovy na náměstí Republiky, ale také poboček v různých částech Olomouce.

Olomouc: Jen knihy? Kdepak, knihovna nabízí mnohem víc
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Jednu z takových výstav zahájili na pobočce knihovny v Jungmannově ulici. Jedná se o výstavu fotografií mladého autora Martina Staňka s názvem Olomoucké sportovní minuty.

„Sportovní akce fotím teprve rok, věřím, že se budu zlepšovat,“ uvedl při vernisáži Martin Staněk. „Chtěl bych především poděkovat paní knihovnici, která mě fakticky k uskutečnění této výstavy přivedla. Viděla, že fotím fotbalový zápas, a nabídla mi takovou výstavu. Nebýt ní, myslím, že bych se k tomu sám nedonutil,“ připomněl fotograf s úsměvem. „Chceme pomáhat začínajícím autorům, kteří se nedostanou hned na počátku do nějaké věhlasné galerie. A Martin Staněk fotit umí, potvrzují to i daleko zkušenější fotografové, kteří si jeho snímky prohlédli,“ doplnila při zahájení výstavy ředitelka Knihovny Lenka Prucková.

Další výstavu nabízí v současnosti pobočka knihovny v brněnské ulici. Jedná se o výstavu Je Esperanto mrtvý jazyk? která provází návštěvníky problematikou mnohojazyčnosti ve světě, s pokusy o její řešení, s okolnostmi vzniku a možnostmi současného využití esperanta, určeného pro usnadnění rovnoprávné mezinárodní komunikace.

V knihovně byla tento týden na programu například také přednáška o Číně a o tai-chi či výtvarná dílna, zaměřená na valentýnská přání. Podobné akce organizuje knihovna ve své centrále i v pobočkách po celý rok. „Vážím si toho, že Knihovna města Olomouce působí takto aktivně i ve svých pobočkách a že svým čtenářům nabízí vždycky i něco navíc,“ komentoval aktivity knihovny olomoucký primátor Antonín Staněk.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

7:31 Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

Na celkem osmnácti zastaveních jsou připraveny výstavní panely s historickými fotografiemi a dalšími…