Olomouc: Jen knihy? Kdepak, knihovna nabízí mnohem víc

14.02.2015 18:11 | Zprávy

Knihovna, to zdaleka nemusí být jen knížky, noviny a časopisy. Například Knihovna města Olomouce svým uživatelům nabízí dlouhodobě také kvalitní výstavy, semináře či přednášky. A netýká se to jen ústřední budovy na náměstí Republiky, ale také poboček v různých částech Olomouce.

Olomouc: Jen knihy? Kdepak, knihovna nabízí mnohem víc
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Jednu z takových výstav zahájili na pobočce knihovny v Jungmannově ulici. Jedná se o výstavu fotografií mladého autora Martina Staňka s názvem Olomoucké sportovní minuty.

„Sportovní akce fotím teprve rok, věřím, že se budu zlepšovat,“ uvedl při vernisáži Martin Staněk. „Chtěl bych především poděkovat paní knihovnici, která mě fakticky k uskutečnění této výstavy přivedla. Viděla, že fotím fotbalový zápas, a nabídla mi takovou výstavu. Nebýt ní, myslím, že bych se k tomu sám nedonutil,“ připomněl fotograf s úsměvem. „Chceme pomáhat začínajícím autorům, kteří se nedostanou hned na počátku do nějaké věhlasné galerie. A Martin Staněk fotit umí, potvrzují to i daleko zkušenější fotografové, kteří si jeho snímky prohlédli,“ doplnila při zahájení výstavy ředitelka Knihovny Lenka Prucková.

Další výstavu nabízí v současnosti pobočka knihovny v brněnské ulici. Jedná se o výstavu Je Esperanto mrtvý jazyk? která provází návštěvníky problematikou mnohojazyčnosti ve světě, s pokusy o její řešení, s okolnostmi vzniku a možnostmi současného využití esperanta, určeného pro usnadnění rovnoprávné mezinárodní komunikace.

V knihovně byla tento týden na programu například také přednáška o Číně a o tai-chi či výtvarná dílna, zaměřená na valentýnská přání. Podobné akce organizuje knihovna ve své centrále i v pobočkách po celý rok. „Vážím si toho, že Knihovna města Olomouce působí takto aktivně i ve svých pobočkách a že svým čtenářům nabízí vždycky i něco navíc,“ komentoval aktivity knihovny olomoucký primátor Antonín Staněk.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

22:41 Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt …