Ostrava: Konference TRANSPORT k dopravním prioritám kraje

10.11.2011 17:12 | Zprávy

Regionální dopravní priority v kontextu nové dopravní strategie Evropské unie, železniční a vodní doprava i spolupráce v rámci severojižní evropské dopravní osy Balt-Jandran jsou hlavními tématy mezinárodní konference TRANSPORT 2011.

Ostrava: Konference TRANSPORT k dopravním prioritám kraje
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava ji pořádá ve dnech 8. - 9. listopadu Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. Záštitu nad konferencí převzal rovněž primátor Ostravy Petr Kajnar.

„Do programu se promítají hlavní cíle kraje, které potřebují mezinárodní podporu. To je napojit region na evropské dopravní cesty, ale také řešit moderní dopravu v širších souvislostech. Prostřednictvím konference podporujeme projekty, které jsou pro náš kraj důležité. Transport je rovněž místem koordinace jednotlivých regionálních priorit v rámci České republiky i Evropské unie," vysvětlil generální ředitel Sdružení pro rozvoj MSK Miroslav Fabian.

Letos se konference zaměří na regionální dopravní priority v kontextu nové dopravní strategie Evropské unie. „Naší snahou je dostat moravskoslezské dopravní projekty do programu obnovy transevropské dopravní sítě TEN-T, především jde o modernizaci silnice I/11, což je východo-západní spojení kraje se Slovenskem," uvedl Miroslav Fabian. Dalším tématem je spolupráce v rámci evropského dopravního koridoru Balt - Jadran, který prochází Moravskoslezským krajem. Snahou projektu je především urychlit realizaci vysokorychlostního železničního spojení podél osy a přesunout část silniční přepravy na železnici. Do Ostravy se chystají představitelé ministerstev dopravy Česka, Slovenska, Polska a Rakouska.

U příležitosti konference Transport se 8. listopadu koná rovněž společné setkání národních korespondentů Evropské charty bezpečnosti silničního provozu a představitelů evropských Center bezpečné jízdy. S tématem Statut a poslání Úřadu evropského koordinátora vystoupí Národní korespondent pro ČR Vojtěch Mynář.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…