Ostrava: Město obměňuje vozový park hasičů

12.02.2015 20:13 | Zprávy

Hasičskou techniku pořízenou z prostředků města Ostravy s příspěvkem kraje převzali ve středu 11. února zástupci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a ostravských jednotek Sboru dobrovolných hasičů. Klíčky od vozidel symbolicky předal hasičům primátor Tomáš Macura.

Ostrava: Město obměňuje vozový park hasičů
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Vozový park profesionálních hasičů nově posílí cisternová automobilová stříkačka CAS 20 – Mercedes-Benz Econic 1833LL 4x2 za více než 12 mil. korun, kterou uhradilo město. Pro dobrovolné hasiče jsou určena dvě vozidla CAS 30 – TATRA T815-7 4x4.1, jejichž nákup přišel na téměř 12,5 mil. korun. Jedním milionem na ně přispěl kraj a stejnou částkou Ministerstvo vnitra – Generální ředitelství HZS ČR. Zbrusu nové tatrovky zamíří do jednotek Sboru dobrovolných hasičů v ostravských městských obvodech Pustkovci a Polance nad Odrou, kde nahradí morálně i technicky zastaralé stroje CAS K25 na podvozku LIAZ.

„Celkem jsme loni vyčlenili na profesionální a dobrovolné jednotky požární ochrany zhruba 54 milionů korun,“ uvedl primátor Tomáš Macura s tím, že vedle investic do techniky poskytlo město dalších 30 mil. korun na požární ochranu v rámci neinvestiční části rozpočtu. Jak ujistil, pomoc hasičům bude pokračovat také letos. „V případě jednotek dobrovolných hasičů je to i naše zákonná povinnost. Práce hasičů je nenahraditelná a zaslouží si naši nejvyšší úctu a podporu,“ konstatoval.

Předáním nových vozidel dobrovolným hasičům z Pustkovce a Polanky město pokračuje v obměně vozového parku SDH. Poté, co získá nové moderní cisternové vozidlo i jednotka SDH v Krásném Poli, bude tento proces dokončen.

Slavnostního předání nové hasičské techniky se zúčastnili starostové obou zainteresovaných městských obvodů – Pustkovce Stanislav Pyš a Polanky Pavel Bochnia – a ředitel územního odboru Ostrava a zástupce ředitele Krajského ředitelství Hasičského záchranného sporu MS kraje Vladimír Vlček.

„Bez aktivní pomoci a podpory města bychom nebyli schopni realizovat všechny své úkoly,“ uvedl představitel profesionálních hasičů a poděkoval i jménem hasičů dobrovolných. „Díky činnosti SDH se investice do požární ochrany městským obvodům a městu pravidelně vracejí,“ zdůraznil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

22:41 Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt …