Ostrava: Město obměňuje vozový park hasičů

12.02.2015 20:13 | Zprávy

Hasičskou techniku pořízenou z prostředků města Ostravy s příspěvkem kraje převzali ve středu 11. února zástupci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a ostravských jednotek Sboru dobrovolných hasičů. Klíčky od vozidel symbolicky předal hasičům primátor Tomáš Macura.

Ostrava: Město obměňuje vozový park hasičů
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Vozový park profesionálních hasičů nově posílí cisternová automobilová stříkačka CAS 20 – Mercedes-Benz Econic 1833LL 4x2 za více než 12 mil. korun, kterou uhradilo město. Pro dobrovolné hasiče jsou určena dvě vozidla CAS 30 – TATRA T815-7 4x4.1, jejichž nákup přišel na téměř 12,5 mil. korun. Jedním milionem na ně přispěl kraj a stejnou částkou Ministerstvo vnitra – Generální ředitelství HZS ČR. Zbrusu nové tatrovky zamíří do jednotek Sboru dobrovolných hasičů v ostravských městských obvodech Pustkovci a Polance nad Odrou, kde nahradí morálně i technicky zastaralé stroje CAS K25 na podvozku LIAZ.

„Celkem jsme loni vyčlenili na profesionální a dobrovolné jednotky požární ochrany zhruba 54 milionů korun,“ uvedl primátor Tomáš Macura s tím, že vedle investic do techniky poskytlo město dalších 30 mil. korun na požární ochranu v rámci neinvestiční části rozpočtu. Jak ujistil, pomoc hasičům bude pokračovat také letos. „V případě jednotek dobrovolných hasičů je to i naše zákonná povinnost. Práce hasičů je nenahraditelná a zaslouží si naši nejvyšší úctu a podporu,“ konstatoval.

Předáním nových vozidel dobrovolným hasičům z Pustkovce a Polanky město pokračuje v obměně vozového parku SDH. Poté, co získá nové moderní cisternové vozidlo i jednotka SDH v Krásném Poli, bude tento proces dokončen.

Slavnostního předání nové hasičské techniky se zúčastnili starostové obou zainteresovaných městských obvodů – Pustkovce Stanislav Pyš a Polanky Pavel Bochnia – a ředitel územního odboru Ostrava a zástupce ředitele Krajského ředitelství Hasičského záchranného sporu MS kraje Vladimír Vlček.

„Bez aktivní pomoci a podpory města bychom nebyli schopni realizovat všechny své úkoly,“ uvedl představitel profesionálních hasičů a poděkoval i jménem hasičů dobrovolných. „Díky činnosti SDH se investice do požární ochrany městským obvodům a městu pravidelně vracejí,“ zdůraznil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.