Ostrava má nový azylový dům

31.10.2011 17:53 | Zprávy

Obyvatelé azylového domu v Ostravě - Mariánských Horách se mohou stěhovat do nových prostor. Budou pro ně znamenat více soukromí, prostoru, dostatek hygienického zázemí a tím i efektivnější cestu k samostatnosti a návratu zpět do společnosti.

Ostrava má nový azylový dům
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Slavnostní otevření nových prostor azylového domu pro muže bez domova se uskutečnilo 25. října přímo v budově na ulici U Nových válcoven 9. Slavnostnímu otevření byl kromě velitelů Armády spásy Hanse van Vlieta a Michaela R. Stanetta a dalších hostů přítomen i náměstek primátora Martin Štěpánek.

Armáda spásy v Mariánských horách poskytuje služby lidem, kteří se ocitli z různých důvodů bez domova již téměř 20 let. Až dosud k tomuto účelu sloužily prostory bývalé ubytovny, která byla postavena v první polovině 80. let. O roku 1992 zde nachází pomoc v nouzi ročně přibližně 100 osob v azylovém domě a několik stovek lidí v noclehárně a v nízkoprahovém denním centru.

Po několikaletém úsilí zajistit potřebným důstojnější bydlení v azylovém domě získala Armáda spásy v polovině loňského roku dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko ve výši téměř 25 milionů korun. Tyto finanční prostředky umožnily stavbu nového azylového domu s  50 lůžky, který vznikl "na zelené louce" jako jeden z mála podobných projektů  v České republice. Představitelé Armády spásy i města Ostravy doufají, že výstavba nového objektu přispěje k naplnění koncepce služeb pro osoby bez domova na území města Ostravy a Moravskoslezkého kraje.

Další články o Ostravě čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…