Pardubice: Jednotné kontaktní místo patří k nejvytíženějším v republice

05.03.2015 9:12 | Zprávy

Kroky živnostníků vedou na pardubický úřad stále častěji. Stále větší oblibě se těší zdejší Jednotné kontaktní místo, které navštěvují cizinci zajímající se o podnikání v naší republice, nebo naopak Češi, kteří by rádi podnikali mimo naši republiku, případně Češi, kteří chtějí pracovat v naší zemi, ale v jiném než živnostenském oboru.

Pardubice: Jednotné kontaktní místo patří k nejvytíženějším v republice
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Pro informace k nám chodí rok od roku víc lidí - jen za loňský rok k nám přišel takřka stejný počet zájemců o podnikání co za první čtyři léta fungování Jednotného kontaktního místa. Pomocnou ruku jsme vloni podali celkem 422 klientům a zařadili jsme se tak hned za Prahu a Brno na třetí pozici v počtu odbavených klientů,“ uvedl vedoucí živnostenského úřadu Rudolf Havlík.

České podnikatele stále nejvíce láká práce na Slovensku, v Rakousku či Německu, a to hlavně ve stavebnictví, hostinské činnosti nebo kosmetických službách. „Zatímco v prvních letech činnosti kontaktního místa se dotazy týkaly především podmínek podnikání v EU, například jaké povolení je nutné získat a jaké doklady k tomu doložit, jaký úřad v cizině navštívit či kde platit zdravotní a sociální pojištění, nyní nám přibylo dotazů, za jakých podmínek je možné získat oprávnění k podnikání v České republice k činnostem, které nejsou živnostmi, například k poskytování zdravotních služeb, provozování soukromých školek či podnikání v sociálních službách,“ uvedla Jana Syrůčková ze živnostenského úřadu.

JKM Pardubice sídlí od roku 2009 na Obecním živnostenském úřadu Magistrátu města Pardubic, Gorkého ulice 489, 530 02 Pardubice, e-mail: jkm@mmp.cz, telefonická linka JKM 466 859 398, kontaktní osoby: Jana Syrůčková a Lada Novotná. Služby kontaktního místa jsou bezplatné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …