Písek: Město chce zvelebit prostor před hlavním vlakovým nádražím

12.09.2024 7:17 | Tisková zpráva

Prostor před hlavním vlakovým nádražím by se mohl dočkat rekonstrukce. Město nechá zpracovat projektovou dokumentaci nástupního prostoru před budovou Českých drah, a to v souladu s urbanistickou studií, kterou má již k dispozici.

Písek: Město chce zvelebit prostor před hlavním vlakovým nádražím
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Součástí projektové dokumentace bude i výměna vodovodního řadu a veřejného osvětlení, případně i překládka inženýrských sítí, pokud to bude nutné,“ řekl místostarosta Josef Soumar. Projektovou dokumentaci pro povolení stavby vypracuje do sedmi měsíců od podpisu smlouvy GK Plavec – Michalec Geodetická kancelář, s. r. o.

„České dráhy loni dokončily rekonstrukci nádražní budovy. My bychom nyní rádi vylepšili i prostor před nádražím. Chceme kromě výměny starého vodovodního řadu řešit parkovací místa, prostor pro sdílená kola, aby tu už nedocházelo k jejich živelnému odkládání, ale třeba i zastávku MHD,“ doplnil místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

19:45 Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

Plzeň upraví plochu v Třebízského ulici před svým zimním stadionem. Zbourány budou turnikety, které …