Písek: Město chce zvelebit prostor před hlavním vlakovým nádražím

12.09.2024 7:17 | Tisková zpráva

Prostor před hlavním vlakovým nádražím by se mohl dočkat rekonstrukce. Město nechá zpracovat projektovou dokumentaci nástupního prostoru před budovou Českých drah, a to v souladu s urbanistickou studií, kterou má již k dispozici.

Písek: Město chce zvelebit prostor před hlavním vlakovým nádražím
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Součástí projektové dokumentace bude i výměna vodovodního řadu a veřejného osvětlení, případně i překládka inženýrských sítí, pokud to bude nutné,“ řekl místostarosta Josef Soumar. Projektovou dokumentaci pro povolení stavby vypracuje do sedmi měsíců od podpisu smlouvy GK Plavec – Michalec Geodetická kancelář, s. r. o.

„České dráhy loni dokončily rekonstrukci nádražní budovy. My bychom nyní rádi vylepšili i prostor před nádražím. Chceme kromě výměny starého vodovodního řadu řešit parkovací místa, prostor pro sdílená kola, aby tu už nedocházelo k jejich živelnému odkládání, ale třeba i zastávku MHD,“ doplnil místostarosta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …