Písek opět roztančily foklorní soubory

27.08.2024 13:05 | Tisková zpráva

Písek již po 29. patřil lidové hudbě a tanci, od 22. do 25. srpna se tu konal Mezinárodní foklorní festival, na který se sjely soubory z různých koutů Evropy a také z Mexika.

Písek opět roztančily foklorní soubory
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Sobotní dopoledne tradičně patří setkání představitelů města Písek se zástupci souborů, stejně tomu bylo i letos. Starosta Michal Čapek s místostarostkou Petrou Trambovou a tajemnicí městského úřadu Zatuší Hofmanovou účastníky festivalu přivítali v Rytířském sále Prácheňského muzea, setkání se zúčastnil také náměstek jihočeského hejtmana Pavel Hroch.

Starosta poděkoval Foklornímu souboru Písečan za to, že festival pořádá, pomáhá udržovat lidové tradice, představuje je veřejnosti a přiváží do Písku foklor z jiných zemí. Souborům poděkoval za účast a popřál jim příjemný pobyt v našem městě. Festival je podporován městem Písek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Další městská budova je opravena, zrekonstruovali jsme domov pro seniory

22:09 Frýdek-Místek: Další městská budova je opravena, zrekonstruovali jsme domov pro seniory

Senioři ve Frýdku-Místku se dočkají vysokého komfortu v nově zrekonstruované budově. Objekt z roku 1…