Plzeň: Den otevřených dveří K-centra

19.10.2011 11:52 | Zprávy

Dveře K-centra provozovaného Centrem protidrogové prevence a terapie, o.p.s. (CPPT) se 18. října otevřely veřejnosti.

Plzeň: Den otevřených dveří K-centra
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zájemci se mohli blíže seznámit se službami, které jak pro osoby závislé na drogách, tak pro jejich blízké centrum poskytuje. Mezi tyto služby patří potravinový a hygienický servis, testování infekčních nemocí, krizová intervence, základní sociální a právní poradenství, ale i rodinné poradenství či výměna injekčního materiálu. Klienti mohou v případě nutnosti využít základního zdravotního ošetření.

Cílem akce bylo především odstranit mýty spojené s provozem podobných programů a upozornit na důležitost práce kontaktního centra, které nejenom pomáhá drogově závislým, ale jeho činnost může vést i k eliminaci zdravotních rizik vůči většinové společnosti či ochraně veřejného majetku.

„Činnost centra je nesmírně důležitá, díky ní se nám daří uživatele drog snadněji dostávat zpět do normálního života," uvedl Aleš Průša, vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality plzeňského magistrátu, který nad dnem otevřených dveří převzal záštitu.

Akce se zúčastnil i primátor Martin Baxa, který především ocenil služby, které K-centrum poskytuje. „ Před problémem drogově závislých nemá cenu zavírat oči. Je nutné těmto lidem kvalifikovaně a odborně pomáhat a za to pracovníkům K-centra patří velký dík," uvedl primátor. V doprovodu ředitelky CPPT Markéty Luňákové si prohlédl prostory centra a seznámil se s přísnými pravidly fungování kontaktní místnosti.

CPPT provozuje kromě K-centra další zařízení, která poskytují široké spektrum služeb od primární prevence na školách až po ambulantní a pobytové služby v Programu následné péče.

Město na provoz všech programů dohromady ročně přispívá částkou 2 700 tisíc korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

16:48 Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

Litoměřické vinobraní bude. Celá akce se uskuteční s charitativním podtextem a proběhne již tuto sob…