Plzeň: Diakonie otevřela Storypoint

10.11.2011 12:59 | Zprávy

Nový víceúčelový prostor Storypoint otevřela dnes Diakonie České církve evangelické v Prokopově ulici 19. Má být místem pro setkávání, propojování uživatelů a dárců sociálních služeb a upevňování vztahů mezi partnery.

Plzeň: Diakonie otevřela Storypoint
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zaujmout chce i výstavami a příběhy lidí, o které diakonie pečuje. V blízké době také nabídne řadu zajímavých knih z oblasti sociální tématiky, neziskového sektoru a společenské odpovědnosti firem.

„Diakonie poskytuje v sociální oblasti spoustu užitečných služeb. Její činnost a působení jsou pro naše město důležité, především pro jeho obyvatele, kteří je potřebují a využívají," sdělil primátor Martin Baxa, jeden z patronů slavnostního otevření.

Storypointu požehnal kazatel Karel Šimr. Ve své řeči mimo jiné uvedl: „Storypoint by měl být otevřeným oknem do všeho, co se v Diakonii děje."

Na slavnostní otevření přijel herec Pavel Nový, který byl dlouhou dobu odkázán na pomoc druhých, když onemocněl západonilskou horečkou a zcela ochrnul. Při zahájení se podělil o své pocity: „Člověk si v první řadě musí umět pomoct sám, ale bez pomoci druhých se prostě neobejde. Je dobře, že vzniklo místo, kde se lidé budou scházet a vyprávět si příběhy."

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…