Plzeň: Kanadská houslistka Catherine Manoukian zahájí Smetanovské dny

16.02.2015 9:53 | Zprávy

Koncert D dur pro housle a orchestr Johanesse Brahmse, který patří ke klenotům romantického houslového repertoáru, zahájí 35. ročník festivalu Smetanovské dny. Návštěvníci si jej vyslechnou v pondělí 2. března od 19 hodin v Měšťanské besedě v podání kanadské houslistky Catherine Manoukian a Staatskapelle Weimar pod vedením dirigenta Stefana Solyoma. Druhou skladbou večera bude Symfonie G dur, která zaujímá důležité místo v impozantním souhrnu devíti symfonií Antonína Dvořáka.

Plzeň: Kanadská houslistka Catherine Manoukian zahájí Smetanovské dny
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Staatskapelle Weimar založená roku 1491 patří k nejtradičnějším hudebním tělesům světa, s jehož jménem je spojena řada věhlasných hudebníků a děl. Od počátku sezony 2009/2010 stojí v čele Deutsches Nationaltheater a Staatskapelle Weimar, jediného orchestru spolkové země Durynsko řazeného podle německé klasifikace do kategorie A, švédský dirigent Stefan Solyom v pozici šéfdirigenta.

Hlavní hudební část nabídne v průběhu měsíce března kromě klasické také populární hudbu a poprvé i loutkové představení. Festivalové publikum se rovněž může těšit na nové prostory, ve kterých se odehrají některá vystoupení, a to Starou synagogu a kapli v Husově ulici.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Možnosti pro parkovací oblasti se rozšíří

11:33 Opava: Možnosti pro parkovací oblasti se rozšíří

Od ledna tohoto roku máme v Opavě dvě parkovací oblasti, kde jsou vyčleněny prostory s rezidentním p…