Plzeň: Zástupci škol a soukromého sektoru debatovali o možnostech vzájemné spolupráce

23.10.2011 8:23 | Zprávy

V plzeňském science centru Techmania se 18. října uskutečnilo symbolické slavnostní předání interaktivních tabulí devíti vybraným základním školám, které v rámci svého projektu „One world, many voices" zaměřeného na podporu výuky jazyků předali zástupci Americké obchodní komory v ČR.

Plzeň: Zástupci škol a soukromého sektoru debatovali o možnostech vzájemné spolupráce
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Po oficiálním slavnostním předání se uskutečnila diskuze na téma nekomerční spolupráce mezi školami a soukromým sektorem. Debatovalo se jak o vizi města v této oblasti, tak o tom co soukromé firmy mohou školám nabídnout a také o tom, jaké potřeby v této oblasti spolupráce školy v současné době mají.

Slavnostní události se zúčastnili zástupci obdarovaných škol, zainteresovaných firem i zástupci magistrátu. Město v diskuzi reprezentovali primátor Martin Baxa a vedoucí odboru školství Eva Prokopová. „Naše základní školy se stanou příjemci daru, který generuje soukromá sféra, což u nás za dvacet let od revoluce pořád není obvyklé," uvedl primátor, který byl rozvojem spolupráce mezi městem, školami a firmami velice potěšen.

Zároveň však v rámci diskuze upozornil na to, že je nezbytně nutné tuto spolupráci dále prohlubovat a získávat stále více žáků pro studium technických oborů. „Pro naše město bude velice důležité, aby v dostatečně krátkém čase dospělo k tomu, že zde žáci budou absolvovat jak odborné střední školy, tak univerzitu a po zkušenosti ze zahraničí se k nám budou vracet. Bez toho nemůžeme být konkurenceschopnou ekonomikou," dodal primátor a zdůraznil, že například projekt vědeckotechnologického parku může být úspěšný, pouze pokud bude fungovat úzká spolupráce všech subjektů, tedy firem, univerzity, středních škola i základních škol.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…