Primátor Žiliny přijel na dvoudenní návštěvu Plzně

24.10.2011 19:07 | Zprávy

Na dvoudenní návštěvu přijel dnes do Plzně primátor Žiliny Igor Choma. Odpoledne jej na radnici oficiálně přivítal primátor Martin Baxa společně s náměstkyní Evou Herinkovou.

Primátor Žiliny přijel na dvoudenní návštěvu Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Vzhledem k právě konajícím se Česko-Slovenským dnům přišel primátor Choma na setkání v doprovodu J. E. Petera Brňa, velvyslance Slovenské republiky v ČR, Jana Pekára, předsedy regionální Obce Slováků a Michala Sochora, předsedy plzeňského Slovensko-českého klubu.

„V Plzni jsem po dvaceti čtyřech letech. Všechno se tu změnilo, jen ten kostel na náměstí je stejný," popsal své první dojmy žilinský primátor. Partnerské vztahy s Plzní, ač netrvají dlouho, označil primátor Choma za nejlepší. „Společných témat a podobností máme mnoho a to určuje intenzitu našich vazeb," uvedl.

Po setkání s primátorem a náměstkyní si Igor Choma prohlédl centrum Plzně, večer se zúčastní slavnostní akce, která se koná u příležitosti již VIII. ročníku plzeňských Česko-Slovenských dnů. Sobotní dopoledne stráví v Plzeňském Prazdroji a prohlédne si historické podzemí.

Dohodu o spolupráci podepsala obě města na dobu dvou let 25. listopadu 2008. Na podzim roku 2010 byla uzavřena Dohoda o partnerství. Primátor Martin Baxa a náměstkyně Eva Herinková navštívili Žilinu v srpnu letošního roku, v době, kdy se tam konaly Dny evropské kultury a Plzeň na nich reprezentovalo loutkové divadlo V Boudě a hudební skupina Jazz Mistake. Spolupráce mezi oběma městy je zaměřena především na oblast školství, sociální záležitosti a veřejnou dopravu.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…