Vsetínské mateřinky se připravují na zápis

03.03.2015 8:26 | Zprávy

Budoucí prvňáčci mají svůj zápis již za sebou. Nyní čeká zásadní změna, kterou je docházka do mateřské školy, mladší děti.

Vsetínské mateřinky se připravují na zápis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Letošní přijímání žádostí k předškolnímu vzdělávání na školní rok 2015/2016 se pro mateřské školy zřizované městem Vsetín uskuteční ve středu 8. dubna od 8 do 12 a od 13 do 16 hodin. Žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání si mohou zákonní zástupci dětí vyzvednout od 1. do 8. dubna v příslušné mateřské škole nebo si ji stáhnout z internetových stránek školy.

Zápis k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2015/2016 se bude týkat těch dětí, jejichž rodiče požadují umístění svých potomků do městských školských zařízení MŠ Benátky 1175, MŠ Jasenka 757, MŠ Luh I 1832, MŠ Na Kopečku 13, MŠ Ohrada 1879, MŠ Rokytnice 425, MŠ Sychrov 96, MŠ Trávníky 1218 a MŠ Kobzáňova 1537. Mateřská škola Kobzáňova přijímá k integraci také děti se speciálními vzdělávacími potřebami, mateřinky na Sychrově a Benátkách děti s vadami řeči a školka v Rokytnici děti s vadami zraku. V těchto případech je k přijetí nutné doporučení Speciálně pedagogického centra. V souladu se školským zákonem se předškolní vzdělávání organizuje pro děti ve věku zpravidla od tří do šesti let. Žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání si mohou zákonní zástupci vyzvednout od 1. dubna v příslušné mateřské škole, kam chtějí své dítě umístit. Místem přijímání žádostí k předškolnímu vzdělávání, a to ve středu 8. dubna od 8 do 12 a od 13 do 16 hodin, je pak zvolená mateřská škola. Rodiče či zákonní zástupci tedy k zápisu přicházejí na tu školu, do které chtějí dítě přihlásit. Dále s sebou musí přinést žádost potvrzenou lékařem, rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. O zařazení dítěte k předškolnímu vzdělávání v mateřské škole rozhoduje její ředitelka. Při svém rozhodování je pak povinna přednostně přijmout děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, které mají trvalé bydliště ve Vsetíně. V případě, že počet žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání překročí stanovenou kapacitu mateřské školy, postupuje její ředitelka podle stanovených kritérií pro přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání v souladu se zákonem č. 561/2004 sb., v platném znění.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …