A co ti banderovci? udeřil občan na Zdechovského. Jedná se o možné sociální výhody i pro členy Waffen SS

04.01.2019 16:48 | Zprávy

Český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) odpovídal na dotazy čtenářů ParlamentíchListů.cz týkající se Globálního paktu o migraci. Nebo toho, proč odmítá sankce proti Ukrajině. A zde jsou odpovědi.

A co ti banderovci? udeřil občan na Zdechovského. Jedná se o možné sociální výhody i pro členy Waffen SS
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Čtenář František Černoch před svým dotazem předeslal, že Evropská unie celkově Globální pakt většinově chce a tudíž je promigrační. „Tak proč to neuznáte?“ ptal se tazatel europoslance Zdechovského, který jej však ve své reakci upozornil, že opravdu nelze zobecňovat na základě toho, co si myslí většina.  

Připomněl proto, že pro pakt v ještě větší míře hlasovala drtivá většina zemí mimo EU. Naopak tři z pěti zemí, které Pakt odmítly, jsou členy EU (ČR, Maďarsko a Polsko) a pět z dvanácti zemí, které se zdržely (Itálie, Rakousko, Bulharsko, Rumunsko a Lotyšsko).

V rámci EU je podle europoslance naopak možné najít nadprůměrné množství zemí, které Pakt nepodpořily (odmítly ho či se zdržely). „Státy EU jsou ve srovnání s většinou zbytku světa odlišné v tom, že v nich existuje silná opozice vůči Paktu,“ doplnil s tím, že ve většině zbytku světa by tak silnou opozici hledal jen těžko.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman o míru na Ukrajině: S touto vládou k němu Česko nepřispěje

22:00 Zeman o míru na Ukrajině: S touto vládou k němu Česko nepřispěje

Bývalý prezident Miloš Zeman komentoval události v tuzemské i zahraniční politice. Mezi nimi ostře s…