Čest práci, soudruhu hejtmane. Ústecký kraj odteď vede komunista

20.11.2012 11:49 | Zprávy

Ústecká ODS chtěla navrhnout tajnou volbu hejtmana, ale její lídr Ladislav Raška se nedostal ke slovu. Oldřicha Bubeníčka (KSČM) podpořilo ve veřejné volbě hejtmana třicet devět ze dvaapadesáti přítomných zastupitelů.

Čest práci, soudruhu hejtmane. Ústecký kraj odteď vede komunista
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Oldřich Bubeníček (KSČM) před vysíláním předvolebního speciálu Otázek Václava Moravce

Hejtmanem Ústeckého kraje se stal Oldřich Bubeníček z KSČM. Jde o prvního komunistického hejtmana od zavedení krajských správ v zemi. Komunisté uzavřeli koaliční smlouvu s ČSSD, volbu podpořilo 39 z 52 přítomných zastupitelů. Proti bylo 12 zastupitelů, jeden se zdržel. Šéf zastupitelů ODS Ladislav Raška chtěl navrhnout volbu tajnou, nedostal ale slovo. Podle předsedajícího jeho přihlášku o slovo systém nezaznamenal. Zastupitelé vyhlásili přestávku na 30 minut, aby problém vyřešili.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování II.

Děkuji za odpověď o párování I., Párování tedy neprobíhá jen na mimořádných schůzích jinak vždy. Bude hlasování o zvýšení koncesionářských Tv a rozhlas. poplatků, hlasování o zvyšování věku odchodu do důchodu na běžné schůzi, nebo mimořádné? Vy opravdu věříte, že stávající koaliční strany se budou c...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

18:12 „Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

Bývalý prezident Miloš Zeman označil výsledky krajských voleb jako jednoznačné referendum o vládě, p…