Donátoři Zemanovců se od peněz distancovali, nyní tvrdí opak

26.11.2012 20:30 | Zprávy

Šéfové SPOZ se v pondělí pokusili vyvrátit odhalení MF Dnes o falešných sponzorech partaje. Vedení údajně neuvedlo ve finanční zprávě za rok 2010 falešné sponzory a jako důkaz si před novináře vzali prohlášení dvou údajných donátorů Aleny Sýkorové a Jaroslava Modřického. Oba se však již dříve od věnování peněz distancovali.

Donátoři Zemanovců se od peněz distancovali, nyní tvrdí opak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Na mimořádné pondělní tiskové konferenci přečetli Předseda a místopředseda strany Vratislav Mynář a Martin Nejedlý prohlášení dvou údajných sponzorů. První byla Alena Sýkorová z Brna, jež údajně ZEMANOVCŮM před dvěma lety darovala 50 tisíc korun. Jaroslav Modřický z Dolní Loučky zase straně věnoval 15 tisíc korun.

Jenže oba sponzoři se před dvěma týdny v rozhovoru pro MF Dnes od sponzorského daru SPOZ zcela distancovali. „Jsem z toho v šoku. Nikdy jsem stranu nesponzorovala. Jsem po rozvodu, samoživitelka. Neměla bych na to,“ řekla deníku Sýkorová. „Jak jsem se na seznam oficiálních dárců dostal, to nevím,“ uvedl zase Modřický.

Kampaň německého deníku

Vedení strany SPOZ nyní považuje pátrání deníku za kampaň proti Miloši Zemanovi, doslova za kampaň německého deníku. Šéfové strany dál nedokázali vysvětlit, proč se k darům z výroční zprávy před dvěma lety nehlásí další dva sponzoři. „My jsme se jich neptali. Nemáme důvod se jich ptát,“ dodal Mynář.

Důchodce František Cecava, jeden z dárců, však o žádných penězích neví, nemohl by si to dovolit, tvrdí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Chorvatska plní svou povinnost. Země Ukrajině vojensky nepomůže

22:50 Prezident Chorvatska plní svou povinnost. Země Ukrajině vojensky nepomůže

Prezident Chorvatské republiky Zoran Milanović nepovolil účast chorvatských vojenských sil na pomoci…