Přemysl Sobotka podpořil akce studentů proti KSČM

21.11.2012 11:15 | Zprávy

Prezidentský kandidát a senátor Přemysl Sobotka (ODS) podporuje akce studentů zahrnující petice, demonstrace a stávky proti nástupu komunistů do vlády v krajích. Kdo totiž zapomene na svou minulost, dopustí se stejných chyb, míní Sobotka.

Přemysl Sobotka podpořil akce studentů proti KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka na kongresu ODS

Sobotka tvrdí, že komunisté této zemi nesmírně ublížili - zdevastovali vyspělou zemi, systematicky šlapali po lidech, zavírali a vraždili elitu národa. „Komunismus sám je nenávistná ideologie postavená na závisti, slabosti a podprůměrnosti,“ říká senátor.

Za komunistů jsme tvrdě zaplatili

Dnešní komunistická strana je podle něj pokrytecká, protože těží z demokracie a svobody, ale v jejím programu zůstávají teze, kvůli kterým je komunismus totalitní ideologií. „Právě proto vnímám velice silně, že dnešní studenti se s nástupem komunistů do krajských vlád nechtějí jen tak smířit,“ tvrdí Sobotka s tím, že nechce mladou generaci strašit minulostí.

Přesto zůstává skutečností, že kdo na svou minulost zapomene, dopustí se stejných chyb. „Za komunistickou epochu jsme všichni zaplatili tvrdě. Akce studentů, právě v době, kdy si celá společnost připomíná výročí 17. listopadu, proto podporuji,“ dodává kandidát na Hrad.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

Empatie,

Obecně by měly být schopnosti empatie mimořádně rozvinuté u všech profesí, kde dochází k výrazné interakci s jinými lidmi. Můj názor je, že u politika obzvlášť. Co vy na to ? Jinak, ač "stará" bába Vám Pirátům fandím.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

18:12 „Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

Bývalý prezident Miloš Zeman označil výsledky krajských voleb jako jednoznačné referendum o vládě, p…