František Štván: Ukrajina doplácí na globální pokrytectví světových mocností a bank

02.03.2014 9:09 | Zprávy

Pokrytectví, též licoměrnost, přetvářka či neupřímnost, je morální vada. Jde o úmyslný či neúmyslný rozpor mezi vědomým chováním osoby, nepochybně i právnické, a jejím vnitřním nebo prezentovaným přesvědčením. Proto mám plné právo kritizovat globální bankovní systém a světové mocnosti, neboť jen zásluhou jejich pokrytectví se svět neustále pohybuje na hranici zničujícího válečného konfliktu. Své přesvědčení si dovolím opřít o aktuální dění na Ukrajině.

František Štván: Ukrajina doplácí na globální pokrytectví světových mocností a bank
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se konal protest proti situaci na Ukrajině. Janukovyčovi příznivci chyběli

Nejen neinformovaní Ukrajinci, ale i celý neinformovaný svět, museli být šokováni, jak obrovský majetek dokázala Janukovyčova rodina z prezidentské platu nashromáždit. Bohužel, stejně udiveně se chovají i ti, kteří o Janukovyčově šibalství museli vědět. Svůj, podle mne pokrytecký udiv,  dávají najevo i  banky chlubící se "švýcarskou" bankovní morálkou a to tak, že s patřičným humbukem zmrazují účty Ukrajinským šibalům, ačkoliv ještě včera to pro ně byli vážení klienti. Jaké jiné informace, kromě šokujících záběrů dokumentujících Janukovyčovu nenažranost, mají, že se pro ně Janukovič a spol. stali sprostými podezřelými? Copak do té doby např. nevěděli, že Janukovičovy účty zdaleka převyšují možnosti jeho, v korunách dvoumiliónového, ročního platu? Co proto, aby k zištnému bankovnímu pokrytectví nemohlo docházet, udělal  dohled centrálních bank?

 Stejně kritický jsem i k chování světových mocností, které také pokrytecky neviděly,  ač disponují mimořádně  dokonalou  technikou a legislativními možnostmi, že nemohly nevědět jak Janukovyčova věrchuška rozkrádá Ukrajinu, čímž logicky ohrožuje její sociální a národnostní smír, potažmo geopolitické poměry ve světě. Proto si, ač veden jen selským rozumem a pudem sebezáchovy,  musím přát, aby globální "Zaorálkové" , když už chtějí vzdát úctu zbytečným obětem na Majdanu a demokracii, iniciovali přijetí takové globálně závazné legislativy, aby k neadekvátnímu  bobtnání bankovních  účtů, díky rozkrádání jakéhokoliv státu ze strany politiků, ale i daňových podvodníků, přestalo bez mimořádně přísného bankovního dohledu docházet.

Technicky to možné nepochybně je a jistě by to nemuselo být ani časově náročné. Politicky, díky globálním kaprům(kmotrům), kteří si svůj rybník nevypustí, ne!!! Jejich nenažranost je totiž už  natolik patologická, že jsou schopni díky ní přivést svět do záhuby. Jak na ně, neboť jsem kovaný demokrat, vím. Volit jen ty, kteří uvažují jako já. Optimista přesto nejsem, neboť  našim politickým pokrytcům stačí voličům  slíbit, že zatočí s nepřizpůsobivými ( s etnickou menšinou) a  opět dostanou tolik hlasů, že ve svém pokrytectví mohou až do zničení "světa" pokračovat dál. Ergo kladívko. K zničení světa se dopracováváme, díky pohodlnosti(blbosti) voličů myslet, demokratickou cestou.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Kdy konečně vyhodí z pražské radnice Hřiba?

15:06 Jiří Paroubek: Kdy konečně vyhodí z pražské radnice Hřiba?

Pokud má pražský občan nebo osoba, která dojíždí do Prahy denně za prací většinou autem (je jich až …