Architecture Week 2011: Zlín představil "mrakodrap"

25.10.2011 16:26 | Zprávy

Město Zlín se zúčastnilo prestižního mezinárodního festivalu architektury a urbanismu Architecture Week 2011. V rámci projektu Architektura a urbanismus Visegrádské čtyřky představilo odborné veřejnosti unikátní "mrakodrap", bývalou správní budovu firmy Baťa a současné sídlo Zlínského kraje.

Architecture Week 2011: Zlín představil "mrakodrap"
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Zlín dostal pozvánku na už pátý ročník renomovaného festivalu na základě faktu, že je považován za město s unikátní architekturou. "Zcela právem, Zlín je z pohledu architektury a urbanismu opravdu výjimečný. Je to dáno historickými souvislostmi, okolnostmi, za kterých došlo v prvních desetiletích 20. století, za éry firmy Baťa, k jeho prudkému rozvoji," řekl primátor Miroslav Adámek, který město na festivalu zastupoval společně s architektkou Dagmar Novou. "Připravili jsme prezentaci formou filmové projekce, kdy návštěvníci mohou vidět Zlín z hlediska jeho historie, především jeho obrovského rozvoje v baťovském období, ale také mohou vidět významné stavby, které v našem městě byly realizovány v posledním desetiletí včetně ještě nezrealizovaných investičních záměrů," prozradila Dagmar Nová.

Kromě Zlína se v rámci projektu Architektura a urbanismus Visegrádské čtyřky představilo celkem 22 měst, například metropole Praha, Bratislava, Varšava a Budapešť nebo Hradec Králové, Brno, Kutná Hora, Gdyně, Pécs, Žilina a Košice. "Zajímavostí letošního ročníku je účast více jak třiceti metropolí z celého světa, které se představují opět formou filmové projekce, ale také formou modelů významných staveb světových architektů, například Renza Piana, Normana Fostera, Zahy Hadid, Tadaa Anda a mnoha dalších. Festival trvá až do 23.10.2011 a v rámci něho v Praze běží další výstavy, přednášky, debaty, workshopy a semináře," uvedla architektka Dagmar Nová.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…