Brno: Jednání pokračují. Bez úspor to nepůjde

25.10.2011 18:44 | Zprávy

V pondělí 24. října se v konferenčním sále ÚMČ Brno-střed, Dominikánská 2, uskutečnilo další ze série jednání vedení statutárního města Brna s řediteli příspěvkových organizací města. Tématem jednání byly plánované úspory v rozpočtu statutárního města Brna pro rok 2012.

Brno: Jednání pokračují. Bez úspor to nepůjde
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Město se nyní nachází ve složitém období, kdy musí hledat finanční rezervy, a to ve všech svých zařízeních, od příspěvkových organizací, až po Magistrát města Brna a akciové společnosti. Vedení města musí najít vhodné řešení, které bude ve prospěch Brna, jeho občanů i institucí," vedl na úvod jednání primátor města Brna Roman Onderka.

Jednání se zúčastnily téměř dvě desítky ředitelů příspěvkových organizací města Brna. V konstruktivní atmosféře zazněly ze strany ředitelů informace o aktuálním stavu, stejně jako připravované návrhy na úsporná opatření a jejich možné dopady. 

Statutární město Brno intenzivně pracuje na přípravách svého rozpočtu na rok 2012, který bude vzhledem ke sníženému výnosu daní o 900 mil. Kč ročně už od roku 2009, vzhledem k neutěšenému stavu světové ekonomiky a vzhledem k velké zadluženosti evropských států, měst a obcí opět velkým balancem mezi prioritami města a jeho směřováním do budoucnosti.

Brno usiluje o vyrovnaný rozpočet pro příští rok a současně nechce zadlužovat další generace Brňanů. Nezbytné úspory v provozních nákladech se dotknou nejen příspěvkových organizací v oblasti kultury, ale také dalších organizací. Jednání budou i nadále pokračovat, konečné rozhodnutí však musí být „na stole" koncem měsíce listopadu. Zastupitelstvo města Brna bude rozpočet města na rok 2012 schvalovat na svém posledním jednání v tomto roce, a to 6. prosince 2011.

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…