Brno: Jednání pokračují. Bez úspor to nepůjde

25.10.2011 18:44 | Zprávy

V pondělí 24. října se v konferenčním sále ÚMČ Brno-střed, Dominikánská 2, uskutečnilo další ze série jednání vedení statutárního města Brna s řediteli příspěvkových organizací města. Tématem jednání byly plánované úspory v rozpočtu statutárního města Brna pro rok 2012.

Brno: Jednání pokračují. Bez úspor to nepůjde
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Město se nyní nachází ve složitém období, kdy musí hledat finanční rezervy, a to ve všech svých zařízeních, od příspěvkových organizací, až po Magistrát města Brna a akciové společnosti. Vedení města musí najít vhodné řešení, které bude ve prospěch Brna, jeho občanů i institucí," vedl na úvod jednání primátor města Brna Roman Onderka.

Jednání se zúčastnily téměř dvě desítky ředitelů příspěvkových organizací města Brna. V konstruktivní atmosféře zazněly ze strany ředitelů informace o aktuálním stavu, stejně jako připravované návrhy na úsporná opatření a jejich možné dopady. 

Statutární město Brno intenzivně pracuje na přípravách svého rozpočtu na rok 2012, který bude vzhledem ke sníženému výnosu daní o 900 mil. Kč ročně už od roku 2009, vzhledem k neutěšenému stavu světové ekonomiky a vzhledem k velké zadluženosti evropských států, měst a obcí opět velkým balancem mezi prioritami města a jeho směřováním do budoucnosti.

Brno usiluje o vyrovnaný rozpočet pro příští rok a současně nechce zadlužovat další generace Brňanů. Nezbytné úspory v provozních nákladech se dotknou nejen příspěvkových organizací v oblasti kultury, ale také dalších organizací. Jednání budou i nadále pokračovat, konečné rozhodnutí však musí být „na stole" koncem měsíce listopadu. Zastupitelstvo města Brna bude rozpočet města na rok 2012 schvalovat na svém posledním jednání v tomto roce, a to 6. prosince 2011.

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…