České Budějovice: Děti dostanou ceny za ztvárnění podoby města

07.03.2015 14:50 | Zprávy

Výtvarnou soutěž pro děti a mládež do 16 let s názvem Jak vzniká město aneb O podobě Českých Budějovic v době založení vyhlásil už loni v září odbor památkové péče magistrátu společně s Národním památkovým ústavem.

České Budějovice: Děti dostanou ceny za ztvárnění podoby města
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

Soutěžilo se až do konce roku 2014, a to ve třech věkových kategoriích, od dětí v mateřských školách až po středoškoláky. „Téma 750 let od založení našeho města děti i studenty zaujalo, o čemž svědčí více než dvě stovky odevzdaných prací. Jsou to výkresy, koláže, leporela i literární příspěvky od jednotlivců i kolektivů. O vítězích rozhodovala hodnotící komise,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Nejúspěšnější účastníci, kterých je celkem 82, z toho 4 kolektivy, obdrží rodinnou vstupenku do jihočeských památkových objektů, vítězný kolektiv pak získá skupinovou vstupenku do jednoho vybraného objektu a věcnou cenu. Výtvarné práce budou od 18. dubna do 24. května 2015 k vidění v Jihočeském muzeu. K slavnostnímu předání cen dojde v obřadní síni radnice 11. března v 10.00 hodin,“ dodává primátor.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.