Český Těšín: Do ulic vyjely uklízecí čety. Zlikvidují posyp, kvůli prachu

06.03.2015 21:18 | Zprávy

V Českém Těšíně začal už tento týden částečný úklid komunikací pro pěší po zimním období. Prozatím správce komunikací zajišťuje odstranění od inertního posypu z nejvíce frekventovaných chodníků ve středu města, poté budou uklízecí čety postupovat dle přijatého harmonogramu čištění.

Český Těšín: Do ulic vyjely uklízecí čety. Zlikvidují posyp, kvůli prachu
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Pokud nebude sněžit, začneme postupně s prostorovým čistěním všech komunikací. V první řadě se ve městě odstraňuje nános posypového materiálu z nejvíce frekventovaných místních komunikací a nejvíce zatížených míst, kde se s ohledem na stav komunikací sypalo nejvíce, například ve stoupáních apod.,“ uvedla referentka místního hospodářství Marcela Recmanová.

Přestože zima končí pro silničáře až koncem března, město Český Těšín dbá každoročně na včasný úklid posypového materiálu. Důvodem je skutečnost, že prach na cestách je významným zdrojem znečištění ovzduší ve městě a zdraví občanů v našem průmyslovém regionu je už i tak zatíženo znečištěným životním prostředím. I v minulých letech se uklízelo dříve - už v polovině března.

Město Český Těšín má ve své zprávě 184 kilometrů komunikací a 68 km chodníků, odhadem se bude muset odklidit stovky tun posypového materiálu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.