Český Těšín: Je uzavřen podchod pod nádražím. Funguje lávka

06.03.2015 12:16 | Zprávy

Dnes ráno došlo k uzavření podchodu pod nádražím Českých drah mezi ul. Jablunkovská a ul. Nádražní. Od této hodiny bude připraven pro cestující i občany, kteří procházejí areálem drah na druhou stranu města rozděleného železniční trati, průchozí lávka přes kolejiště.

Český Těšín: Je uzavřen podchod pod nádražím. Funguje lávka
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Frekventovaný podchod bude uzavřen ze strany od ul. Jablunkovská po 2. nástupiště. Obousměrná obchůzná chodníková trasa bude vedena přes přechodně zřízený a vyznačený přechod pro chodce na ul. Jablunkovská v blízkosti restaurace DZIK. Na ten bude navazovat průchozí lávka přes staveniště (kolejiště) na nástupiště č. 2. Tímto nástupištěm povede obchůzná trasa do otevřené části podchodu, kde bude dále pokračovat na ul. Nádražní.

Podchod bude uzavřen až do 30. června 2015. Důvodem je rekonstrukce jednotlivých nástupišť i podchodu pro cestující, v němž budou tři výtahy zajišťovat bezbariérový přístup. Ve stanici bude instalován kamerový systém, rekonstrukcí projde trakční vedení, výhybkám přibude elektrický ohřev.

Hlavním cílem projektu je zvýšení rychlosti přepravy, bezpečnosti i pohodlí cestujících a také zefektivnění nákladní železniční dopravy. Celkovou obnovou projde železniční svršek i spodek především v hlavních kolejích těšínského nádraží.

Probíhající rekonstrukce na území Českého Těšína je druhou částí nedávno dokončené optimalizace trati mezi Českým Těšínem a Bystřicí.
Od soboty až do konce dubna 2015 bude probíhat částečná uzavírka silničního provozu pod železničním viaduktem v ul. Viaduktová. V uvedeném termínu bude zároveň uzavřen most Družba na ul. Hlavní třída pro motorová vozidla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …