Cheb: Divadlo chystá dárek k Mezinárodnímu dni studentstva

09.11.2011 10:21 | Zprávy

Do konce roku ještě v premiéře uvede kombinaci klauniády a původně filmového thrilleru Alfreda Hitchcocka 39 stupňů.

Cheb: Divadlo chystá dárek k Mezinárodnímu dni studentstva
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Západočeské divadlo v Chebu nabízí studentům středních i vysokých škol mimořádnou akci - ve čtvrtek 17. listopadu (Mezinárodní den studentstva) mohou zaplatit za lístek na představení Tři sestry pouhých 10 korun. Inscenace, v níž se objevuje téměř celý soubor divadla, se od únorové premiéry dočkala příznivých diváckých i odborných ohlasů díky hereckým výkonům, modernímu pojetí a působivé výtvarné stylizaci.

Po nedávné premiéře Kacířky, britské sarkastické komedie o globálním oteplování, již divadlo připravuje poslední novinku v tomto roce - v českých divadlech mimořádně oblíbenou komedii Angličana Patricka Barlowa Třicet devět stupňů. „Po pražském divadle v Dejvicích, libereckém a Slováckém divadle v Uherském Hradišti ji chebští diváci uvidí v premiéře už před Vánoci, 17. prosince, a potom tradičně na Silvestra," informuje umělecký šéf divadla Zdeněk Bartoš. „Jde o kombinaci klauniády a původně filmového thrilleru Alfreda Hitchcocka. Mladý muž se nečekaně ocitá ve víru špionážní aféry a musí prchat před spravedlností a také před muži, kteří mu usilují o život; doprovázen je samozřejmě osudovou kráskou. Jde však o parodii, navíc všechny role obstarávají pouze čtyři herci, kteří bleskovou rychlostí mění převleky i prostředí - skotská blata, londýnský šantán, pracovnu šíleného profesora aj."

Chebskou inscenaci má na starosti režisér Petr Vodička, který tu před třemi lety inscenoval divácky úspěšnou ´dlaždičskou´ komedii Práskni do bot, se čtveřicí herců Tomášem Kolomazníkem, Petrem Konášem, Davidem Benešem a Pavlou Janiššovou.

Naopak loučit se bude divadlo s komedií, divadelní adaptací Vorlíčkova a Macourkova filmu Pane, vy jste vdova. Inscenace, která se na repertoáru drží třetí sezónu a v divácké anketě Zlatý Albrecht se stala nejoblíbenějším titulem roku 2010, se naposledy odehraje ve čtvrtek 1. prosince.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…