Cheb: Divadlo chystá dárek k Mezinárodnímu dni studentstva

09.11.2011 10:21 | Zprávy

Do konce roku ještě v premiéře uvede kombinaci klauniády a původně filmového thrilleru Alfreda Hitchcocka 39 stupňů.

Cheb: Divadlo chystá dárek k Mezinárodnímu dni studentstva
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Západočeské divadlo v Chebu nabízí studentům středních i vysokých škol mimořádnou akci - ve čtvrtek 17. listopadu (Mezinárodní den studentstva) mohou zaplatit za lístek na představení Tři sestry pouhých 10 korun. Inscenace, v níž se objevuje téměř celý soubor divadla, se od únorové premiéry dočkala příznivých diváckých i odborných ohlasů díky hereckým výkonům, modernímu pojetí a působivé výtvarné stylizaci.

Po nedávné premiéře Kacířky, britské sarkastické komedie o globálním oteplování, již divadlo připravuje poslední novinku v tomto roce - v českých divadlech mimořádně oblíbenou komedii Angličana Patricka Barlowa Třicet devět stupňů. „Po pražském divadle v Dejvicích, libereckém a Slováckém divadle v Uherském Hradišti ji chebští diváci uvidí v premiéře už před Vánoci, 17. prosince, a potom tradičně na Silvestra," informuje umělecký šéf divadla Zdeněk Bartoš. „Jde o kombinaci klauniády a původně filmového thrilleru Alfreda Hitchcocka. Mladý muž se nečekaně ocitá ve víru špionážní aféry a musí prchat před spravedlností a také před muži, kteří mu usilují o život; doprovázen je samozřejmě osudovou kráskou. Jde však o parodii, navíc všechny role obstarávají pouze čtyři herci, kteří bleskovou rychlostí mění převleky i prostředí - skotská blata, londýnský šantán, pracovnu šíleného profesora aj."

Chebskou inscenaci má na starosti režisér Petr Vodička, který tu před třemi lety inscenoval divácky úspěšnou ´dlaždičskou´ komedii Práskni do bot, se čtveřicí herců Tomášem Kolomazníkem, Petrem Konášem, Davidem Benešem a Pavlou Janiššovou.

Naopak loučit se bude divadlo s komedií, divadelní adaptací Vorlíčkova a Macourkova filmu Pane, vy jste vdova. Inscenace, která se na repertoáru drží třetí sezónu a v divácké anketě Zlatý Albrecht se stala nejoblíbenějším titulem roku 2010, se naposledy odehraje ve čtvrtek 1. prosince.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…