Cheb: Město ušetří na platbách za elektřinu i za plyn

07.11.2011 19:50 | Zprávy

V případě silové elektřiny bude vybrán centrální dodavatel. Plyn bude město odebírat prostřednictvím kontraktu Terey.

Cheb: Město ušetří na platbách za elektřinu i za plyn
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Ještě do konce listopadu chce město vybrat centrálního dodavatele takzvané silové elektřiny pro všechny své subjekty na rok 2012. Výběr, jehož podmínky schválila na svém posledním jednání rada města, proběhne prostřednictvím aukce na Českomoravské komoditní burze Kladno. „Přestože cena silové elektřiny má v příštím roce poměrně výrazně vzrůst, díky přechodu na systém centrálního dodavatele bychom oproti letošnímu roku mohli dokonce trochu ušetřit. Doposud to fungovalo tak, že si městské obchodní společnosti i příspěvkové organizace, tedy například školy či školky, uzavíraly smlouvy na dodávky elektřiny samy," vysvětlil místostarosta Tomáš Linda.  

U všech městských subjektů již také proběhla optimalizace tarifů pro odběr elektrické energie, které tvoří druhou složku celkové ceny. „Nejprve jsme si od odborníka na tuto problematiku nechali zpracovat podrobnou analýzu tarifů. Pokud některá z našich organizací používala nevýhodný tarif, došlo okamžitě k jeho změně. Díky tomuto přenastavení by se mělo ročně ušetřit přibližně 400 tisíc korun," dodal místostarosta.

V případě optimalizace plateb za plyn využije město skutečnosti, že je padesátiprocentním vlastníkem společnosti Terea, která patří k největším odběratelům plynu v regionu. „Terea odebírá více jak čtyřicetkrát více plynu než město se všemi svými organizacemi dohromady, takže má při vyjednáváních s dodavateli nesrovnatelně lepší pozici," upřesnil Tomáš Linda. „Proto jsme se dohodli, že naše odběry zahrne od příštího roku do svého kontraktu. Na platbách za plyn bychom díky tomu měli ušetřit přibližně 30 procent, což znamená zhruba 1,2 milionu korun ročně."

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…