Děčín: Radní snížili odměny v Dopravním podniku

27.02.2015 20:46 | Zprávy

Rada města, která je zároveň valnou hromadou Dopravního podniku města Děčína, a.s., na svém posledním jednání odsouhlasila snížení měsíčních odměn.

Děčín: Radní snížili odměny v Dopravním podniku
Foto: mmdecin.cz
Popisek: Děčín

„Výše měsíčních odměn členům představenstva a dozorčí rady byla velmi diskutovaným tématem již v době povolebního vyjednávání. S koaličními partnery jsme si dali jako prioritu úkol tyto odměny snížit,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

Usnesením rady byly sníženy původně schválené odměny cca o padesát procent s platností od března 2015. Valná hromada každoročně schvaluje objem finančních prostředků na odměny pro období červenec až prosinec probíhajícího kalendářního roku a prvních šest měsíců následujícího roku, a to při projednávání výroční zprávy představenstva akciové společnosti za předchozí kalendářní rok.

Rada města proto odsouhlasila úpravu odměn pouze do června letošního roku s tím, že o výši odměn na období od července 2015 bude rozhodnuto nejpozději na valné hromadě v červnu letošního roku. „Důvodem snížení odměn nebyla ekonomická situace podniku, proto nevylučuji, že odměny v budoucnu opět navýšíme. Závisí to ovšem na odvedené práci a výsledcích hospodaření, “ doplnila primátorka. Zástupci politického hnutí Ano věnují svou odměnu na dobročinné účely.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mmdecin.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…