Hradec: Chatovou oblast v Malšově Lhotě protne ulice Stříbrný potok

03.03.2015 14:28 | Zprávy

Nového pojmenování ulic by se mohli dočkat občané Malšovy Lhoty, konkrétně ze zdejší chatové oblasti, která sousedí s areálem u Stříbrného rybníka. Doteď uličky žádné jméno nenesly a právě to by mohlo v budoucnu potrápit pošťáky nebo dokonce spěchající záchranáře, hasiče či policisty. Radní s pojmenováním ulic Stříbrný potok dnes souhlasili a poslední slovo budou mít koncem března ještě zastupitelé.

Hradec: Chatovou oblast v Malšově Lhotě protne ulice Stříbrný potok
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Po schválení březnovým zastupitelstvem by se tedy mohl v mapách objevit po celé chatové oblasti název ulice Stříbrný potok. Změny názvů ulic pak magistrát oznamuje majitelům nemovitostí, a pokud je zde hlášen někdo k trvalému pobytu, vyzve ho k výměně osobních dokladů. Pokud by si klient občanský průkaz nevyměnil v termínu uvedeném ve výzvě, bude z moci úřední stanoveným postupem občanský průkaz zneplatněn pro nesprávné údaje. Pojmenování ulic a veřejných prostranství je poměrně složitý proces, který se neděje z vůle jednoho či dvou lidí, je to proces složitější, který podléhá schválení orgánů města. O procesu „čištění adresních míst“, který probíhá od loňského léta, magistrát informoval zde.

Všechny údaje v mapách musejí dnes po sloučení centrálních registrů odpovídat jednotnému celostátnímu systému v rámci celé ČR, kterým je základní registr RÚIAN. Na správnost a přesnost údajů pak spoléhají v nouzi třeba hasiči, záchranáři, policie a další instituce. Čištění adresních míst je pro úřady povinné a královéhradecký magistrát s ním začal vloni v létě. „Jde v podstatě o uvedení do souladu katastru nemovitostí  s tímto celostátním systémem. Pokračujeme tedy v mravenčí práci a postupnými krůčky dáváme všechny historické chyby a nepřesnosti ve stavebních objektech i adresních místech do pořádku tak, aby občany, kteří tam bydlí, mohla do budoucna vyhledat například pošta, ale i záchranáři, hasiči, policisté a další instituce,“ vysvětluje tento nutný postup Ľudmila Ducháčová, vedoucí správního odboru magistrátu města. Podporu pro pojmenování ulic našel magistrát i u zdejší komise místní samosprávy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …