Hradec Králové: Strážníci s radnicí chrání lidi před obtěžováním prodejců

08.03.2015 9:28 | Zprávy

Přesto, že to vyhláška města zakazuje, podomní prodejci dál obcházejí domy ve městě a obtěžují jejich obyvatele. Od ledna řešila městská policie už téměř čtyřicet událostí týkajících se této problematiky. V posledních týdnech se s podomními prodejci ve městě doslova roztrhl pytel.

Hradec Králové: Strážníci s radnicí chrání lidi před obtěžováním prodejců
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Rekordmanem v porušování nařízení je prodejce energií, se kterým městská policie řešila 10. listopadu jeho přestupek už podvanácté! Poslední pokus tohoto pětadvacetiletého muže o přesvědčení občanů k uzavření smlouvy na dodávku energie strážníci zaznamenali v Horově ulici, kde žádal občany o předložení již zaplacených faktur. Prý jim určitě nabídne levnější energie. Obyvatelé však zavolali městskou policii. Další dva podomní prodejce energie lapili strážníci 11. listopadu v Třebechovické ulici. „Oba strážníkům tvrdili, že provádějí pouze průzkum a žádné služby nenabízejí. Toto tvrzení však vyvrátili obyvatelé domu. Dvacetiletí prodejci s přestupkem nesouhlasili, proto i oni budou k řešení předáni správnímu orgánu města,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

Neseriózní obchodník úřadoval také v panelovém domě na Moravském Předměstí. Třiadevadesátiletou ženu přesvědčil, že nutně potřebuje nový bezpečnostní zámek dveří. Jeho nátlaku na stařenku si všiml soused, který zavolal městskou policii s tím, že prodejce v domě navštívil více seniorů. Dvaačtyřicetiletý muž seniorce tvrdil, že ve vchodě už vyměnil více zámků a teď přišla řada na ní. S přestupkem nesouhlasil, takže se jím bude zabývat správní orgán města. Strážníci mohou počínání podomních prodejců řešit na místě pokutou do jednoho tisíce korun, pokud s tím dotyčný nesouhlasí nebo se ho dopustil opakovaně, předávají událost na magistrát. V případě fyzické osoby může pokuta dosáhnout až 30 tisíc. Pokud se prohřeší podnikatel nebo právnická osoba, může postih činit až 200 tisíc korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.