Hradec Králové: Veřejná doprava ke hřbitovům bude na Dušičky posílena

22.10.2011 9:22 | Zprávy

Vzpomínka na zesnulé otevře hradecké hřbitovy už od 24. října. Počínaje tímto dnem až do 2. listopadu mohou občané zavítat na hřbitovy v Hradci Králové od 8 hodin ráno a využít prodloužené doby až do 8 hodiny večerní.

Hradec Králové: Veřejná doprava ke hřbitovům bude na Dušičky posílena
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dostat se na hřbitovy autobusem nebo trolejbusem nebude problém. Dopravní podnik posílí ve vybraných dnech dopravu na malšovický lesní hřbitov a do Kuklen, tedy do míst, kde jsou hlavní dva hřbitovy ve městě.

Největší nápor dopravce očekává o státním svátku 28. října a o následujícím víkendu, tedy 29. a 30. října. V těchto třech dnech budou v době od 8 do 16 hodin zajíždět všechny spoje linky číslo 9 až k lesnímu hřbitovu. „Dopravu na lince číslo 3 zajíždějící do Kuklen, budou po většinu dne zajišťovat velkokapacitní kloubová vozidla," uvedl Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové. V den památky zesnulých, tedy ve středu 2. listopadu, budou všechny „devítky" v době od 8 do 16 hodin opět zajíždět až k lesnímu hřbitovu. Linka číslo 3 pojede jako v kterýkoliv jiný pracovní den, v případě potřeby však dopravní podnik vyšle na linku posilové spoje.       

Správa hřbitovů i městská policie apelují na návštěvníky, aby nenechávali své věci bez dozoru. Mezi hroby se v době Dušiček nepohybují jen pozůstalí, ale také zloději. Vyhlížejí nehlídané tašky a různé cennosti na hřbitovech i na přilehlých parkovištích. Návštěvníci by proto neměli nechávat své osobní věci bez dozoru a nevystavovat věci na viditelných místech v autech. Před lapky bude návštěvníky pohřebišť chránit také hradecké městská policie. „Strážníci budou nejen usměrňovat dopravu v okolí hřbitovů, kde jsou o svátcích problémy s parkováním, ale budou preventivně procházet mezi auty i na hřbitovech. Takto to bude zhruba týden před a týden po Dušičkách," řekla Eva Čížková, mluvčí hradecké městské policie.

Kancelář správy hřbitovů na kuklenském hřbitově bude otevřena od 28. do 29. října a to od 8 do 14 hodin. V tyto dny je možné zaplatit poplatky za pronájem a služby spojené s nájmem hrobového místa, zaktualizovat údaje v evidenci nájemců včetně změny doručovací adresy a podobně. Pracovníci správy hřbitovů budou návštěvníkům k dispozici na hřbitově v Kuklenách, Novém Hradci Králové, Pouchově v Plotištích a na lesním hřbitově kromě všedních dnů i 28., 29. a 30. října v době od 8 do 14 hodin.

Standardně jsou pohřebiště veřejně přístupná denně od 1. října do 31. března od 8 do 17 h a od 1. dubna do 30. září od 7 do 20 hodin. Úřední dny kanceláře správy hřbitovů jsou pondělí a středa od 7 do 16.30 hodin.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

tisková mluvčí MmHK Další zprávy z Hradce Králové čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…