Jízdné zdarma na oslavy 750 let Českých Budějovic. Ženy dostanou 750 růží

05.03.2015 18:16 | Zprávy

Oslavy 750 let od založení města České Budějovice nabídnou zajímavý kulturní program, jehož návštěvníci mohou využít jízdu ve spojích městské dopravy zdarma. V den výročí v ranních hodinách navíc rozdáme našim pasažérkám 750 růží jako připomenutí oslav.

Jízdné zdarma na oslavy 750 let Českých Budějovic. Ženy dostanou 750 růží
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

Město České Budějovice slaví 750 let od svého založení a k této příležitosti připravilo na úterý 10. března od 17 hodin zajímavý kulturní program na náměstí Přemysla Otakara II. Návštěvníci se mohou těšit na kapelu He Band, zpěvačku Lucii Bílou a unikátní multimediální show Magické Budějovice.

Vzhledem k očekávané velké návštěvnosti akce vyšel Dopravní podnik města České Budějovice obyvatelům města vstříc hned dvěma způsoby. Pro snazší dopravu do centra města a zpět bude v úterý 10. března 2015 v celé síti MHD jízdné po celý den zdarma. Zároveň budou před zahájením akce vypraveny posilové spoje na linkách 3 a 9 ve směru z největších českobudějovických sídlišť do centra. Po skončení akce vyjedou posily zase zpět. Místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš vysvětluje smysl těchto opatření: „Posilové spoje se nám osvědčily i u jiných populárních akcí, jakými jsou rozsvícení vánočního stromu či Přílet anděla."

Neobvyklé překvapení čeká v úterý ráno ženy cestující budějovickou MHD. Zástupci vedení města a dopravního podniku jim rozdají na vybraných zastávkách 750 růží. „Dárkem všem obyvatelům při příležitosti 750. výročí od založení Českých Budějovic bude také celodenní bezplatná jízda městskou hromadnou dopravou právě v úterý 10. 3., kdy si připomínáme toto významné výročí. Cestu do práce, a věřím že příjemně, zpestří i růže, které budeme rozdávat všem ženám, symbolicky jich bude právě 750,“ říká primátor města Jiří Svoboda.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …