Kroměříž: Město má zajištěný plyn i elektřinu, ušetří cca 10 milionů Kč

02.09.2024 19:45 | Tisková zpráva

Město Kroměříž a jeho organizace mají na příští rok zajištěny dodávky plynu i elektrické energie. „V těchto dnech jsme plyn i elektřinu nakoupili na Českomoravské komoditní burze Kladno. Nakupovali jsme pro město i pro všechny jeho organizace. Oproti letošnímu roku bychom na jednotkových cenách energií měli v roce 2025 ušetřit zhruba deset milionů korun,“ poznamenal místostarosta Jan Hebnar.

Kroměříž: Město má zajištěný plyn i elektřinu, ušetří cca 10 milionů Kč
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Město nakoupilo elektřinu a plyn i pro všechny jím zřizované mateřské a základní školy, příspěvkové organizace Dům kultury v Kroměříži, Knihovnu Kroměřížska, Středisko pro volný čas dětí a mládeže Šipka, Sportovní zařízení města Kroměříže (SZMK) a Sociální služby města Kroměříže (SSKM) i pro jím vlastněnou společnost Kroměřížské technické služby (KTS).

„Celkově registrujeme 228 odběrných míst pro elektrickou energii a 85 pro zemní plyn. Roční spotřeba se pohybuje kolem 5000 MWh u elektrické energie a 16.000 MWh u zemního plynu. Z toho tři největší odběratelé, KTS, SZMK a SSKM, odeberou asi 10,5 tisíce MWh plynu,“ popsal vedoucí odboru investic Libor Pecháček. Dodavatelem elektrické energie pro město a jeho organizace budou v roce 2025 společnosti EP ENERGY TRADING a Pražská plynárenská, která bude také dodavatelem plynu.

Město již dříve nakupovalo na burze elektřinu, plyn poprvé až v loňském roce, ale jen pro velké organizace KTS, SZMK a SSKM. V minulém období totiž ostatním organizacím dobíhaly platné smlouvy z dřívějška. Podle Hebnara se město nadále spotřebou energií zabývá. Připravuje další úsporná opatření a také instalaci fotovoltaiky na některé budovy města a jeho organizací.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

11:17 Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

Kopřivnice si každý rok v září připomíná svého legendárního rodáka Emila Zátopka, na jehož počest po…