Kroměříž: Návštěvníkům zimního stadionu slouží nové toalety, opraveno bylo i ozvučení

10.09.2024 10:23 | Tisková zpráva

Nové toalety byly přes léto vybudovány na kroměřížském zimním stadionu. Sportovní zařízení města Kroměříže, která stadion spravují, tato investice přišla zhruba na 2,1 milionu korun. „Dámské i pánské toalety ze 70. let minulého století byly již v havarijním stavu. Lidé si na jejich stav právem stěžovali. Nové toalety výrazně zvyšují komfort pro návštěvníky zimního stadionu,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Kroměříž: Návštěvníkům zimního stadionu slouží nové toalety, opraveno bylo i ozvučení
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Staré nevzhledné plechové kóje, které sžírala rez a z nichž se kvůli nefungující kanalizaci a nevyčistitelným spárám na podlaze linul zápach, byly nahrazeny moderními zděnými toaletami. „Z původních záchodů nezůstalo nic. Vystavěny byly i velké kabiny pro vozíčkáře. Zakázka zahrnovala i stavbu nové kanalizace v technologickém kanálu strojovny, která byla vyvedena do kanalizace u přilehlých tenisových kurtů,“ popsal vedoucí zimního stadionu Daniel Burian.

Na zimním stadionu bylo v letních měsících také opraveno ozvučení. „Byli jsme ho nuceni repasovat, neboť ve vlhkém prostředí sedm let staré reproduktory utrpěly kvůli plísni nevratnou povrchovou újmu a tři z osmi již byly nefunkční. Službu definitivně vypověděly při posledním zápase minulé sezony, při domácím finálovém utkání mužů,“ dodal Burian. Reproduktory byly umístěny do nových pozinkovaných skříní, všechny byly vyčištěny a vysušeny a tři zničené nahrazeny novými. Oprava ozvučení přišla zhruba na 180 tisíc korun.

V blízké budoucnosti bude podle Buriana potřeba investovat do více než dvě desítky let staré rolby na úpravu ledu. „Čeká nás také rekonstrukce sprch a WC v šatnách pro žáky a výměna světlíků v obvodových zdech zimního stadionu, kde některé už stářím praskají a hrozí tak pád střepů do hlediště mezi diváky,“ poznamenal Burian.

Zimní stadion patří městu, které ho získalo ve veřejné dražbě v roce 2006 za 4,93 milionu korun. Kromě hokejistů ho využívají školy, školky a také veřejnost. Na ledové ploše kroměřížského zimního stadionu se každoročně protočí více než 60 000 lidí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…