Mladá Boleslav: První tři působivé infopanely Metalové cesty již stojí na místě

10.11.2011 15:47 | Zprávy

První tři z celkového počtu 12 infopanelů, které jsou součástí turistického projektu Metalová cesta Mladou Boleslaví, již stojí na svém místě.

Mladá Boleslav: První tři působivé infopanely Metalové cesty již stojí na místě
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Autor působivých a esteticky zdařilých stojanů David Szalay spolu se svými spolupracovníky panely instaloval během dneška na Židovském hřbitově, u Havelského parku a vedle kostela Nanebevzetí Panny Marie v blízkosti magistrátu. Všech 12 infopanelů bude na svých místech do konce listopadu.

"Jsem spokojený. Esteticky to vypadá výborně a funguje to. Viděli jsme, že to hned lidi zajímá a chtějí si to vyzkoušet. Po více než třech letech příprav je teď skutečně vidět výsledek práce a to je příjemné. Doufejme, že to lidé také budou schopni ocenit," řekl vedoucí Infocentra Mladá Boleslav Gérard Keijsper, který je také od počátku hnací silou celého projektu. Každý z infopanelů je originální a uzpůsobený esteticky místu, u kterého stojí. Po zatočení klikou a výběru jazykoé mutace, může zájemce slyšet zajímavý výklad o dané lokalitě.

Součástí velkého projektu Metalová cesta Mladou Boleslaví, který je spolufinancován dotací z evropského fondu Regionální operační program Střední Čechy, je i rozsáhlá modernizace infocentra, oprava fasády a střechy celého objektu a dále instalace hnědého turistického značení pro vybrané památky a turistické cíle v Mladé Boleslavi. Přestavba infocentra je ve finále, ale dodavatel musí ještě předělat novou podlahovou krytinu v interiéru. Po dokončení těchto úprav se infocentrum vrátí do tohoto sídla z dočasného působiště v budově magistrátu pod vyhlídkovou věží.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…