Mladá Boleslav: Ve středisku Svět se mluvilo o násilí ve společnosti

19.10.2011 10:29 | Zprávy

Za velkého zájmu zhruba 150 studentů a žáků středních a základních škol se dnes konala ve středisku Svět dlouho avizovaná beseda s PhDr. Saávou Arabadžievem na téma" Násilí ve společnosti, aneb jak předcházet šikaně".

Mladá Boleslav: Ve středisku Svět se mluvilo o násilí ve společnosti
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Přednáška spojená s besedou byla doplněna projekcí, ale i dotazy z řad studentů. "Přednášející Sáva Arabadžiev je odborník na tuto problematiku, se kterou se zabývá už 23 let. Je ředitelem výchovného ústavu ve Pšově a pro své dovednosti, znalosti je také vysoce hodnocen lektorským týmem škol, pro které přednášel a zároveň řeší tento nešvar společnosti," řekl Zdeněk Vranovský z Kultury města MLadá Boleslav.

Šikana je závažný společenský jev u nás i ve světě. "Právě na problematiku násilí a šikany chceme stále upozorňovat, přestože se o ní už více mluví a řeší se. Na druhou stranu však je zaznamenán v posledních letech stálý nárůst tohoto nešvaru, jak na středních, tak bohužel i na základních školách," řekl Vranovský. Jak zdůraznil Arabadžiev před přítomnými studenty, je stále zapotřebí šikanu nepřehlížet, okamžitě ji řešit a hledat nové cesty k jejímu potlačení. "S vývojem naší společnosti se šikana vyvvíjí, jakož i její projevy a formy," dodal přednášející. Během přednášky spolupracoval se studenty a také se ptal na jejich zkušenosti se šikanou. Hovořil o příčinách, místech a motivech šikany, ale i možnostech řešení. Je zajímavé, že šikana není jen problematiou škol, ale že se s ní můžeme ve velké míře setkat i například ve státní správě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

16:48 Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

Litoměřické vinobraní bude. Celá akce se uskuteční s charitativním podtextem a proběhne již tuto sob…