Mladá Boleslav: Ve středisku Svět se mluvilo o násilí ve společnosti

19.10.2011 10:29 | Zprávy

Za velkého zájmu zhruba 150 studentů a žáků středních a základních škol se dnes konala ve středisku Svět dlouho avizovaná beseda s PhDr. Saávou Arabadžievem na téma" Násilí ve společnosti, aneb jak předcházet šikaně".

Mladá Boleslav: Ve středisku Svět se mluvilo o násilí ve společnosti
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Přednáška spojená s besedou byla doplněna projekcí, ale i dotazy z řad studentů. "Přednášející Sáva Arabadžiev je odborník na tuto problematiku, se kterou se zabývá už 23 let. Je ředitelem výchovného ústavu ve Pšově a pro své dovednosti, znalosti je také vysoce hodnocen lektorským týmem škol, pro které přednášel a zároveň řeší tento nešvar společnosti," řekl Zdeněk Vranovský z Kultury města MLadá Boleslav.

Šikana je závažný společenský jev u nás i ve světě. "Právě na problematiku násilí a šikany chceme stále upozorňovat, přestože se o ní už více mluví a řeší se. Na druhou stranu však je zaznamenán v posledních letech stálý nárůst tohoto nešvaru, jak na středních, tak bohužel i na základních školách," řekl Vranovský. Jak zdůraznil Arabadžiev před přítomnými studenty, je stále zapotřebí šikanu nepřehlížet, okamžitě ji řešit a hledat nové cesty k jejímu potlačení. "S vývojem naší společnosti se šikana vyvvíjí, jakož i její projevy a formy," dodal přednášející. Během přednášky spolupracoval se studenty a také se ptal na jejich zkušenosti se šikanou. Hovořil o příčinách, místech a motivech šikany, ale i možnostech řešení. Je zajímavé, že šikana není jen problematiou škol, ale že se s ní můžeme ve velké míře setkat i například ve státní správě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…