Mladá Boleslav: Vyvážení bioodpadu bude od listopadu vždy jen v liché týdny

16.10.2011 8:21 | Zprávy

Od začátku listopadu se sníží četnost vývozu biodpadu v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Vyvážení bioodpadu bude od listopadu vždy jen v liché týdny
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Zatímco přes letní období byly hnědé nádoby na biodopad vyváženy jednou týdne, od listopadu budou vyváženy z města i příměstských částí jednou za 14 dní. Vývozními dny zůstane v příměstských částech úterý a ve městě středa, ovšem pouze v liché týdny. V praxi to znamená, že prvním vývozem v listopadu bude v příměstských částech úterý 8.listopadu a ve městě středa 9.listopadu (45. týden). Následný vývoz pak bude ve 47.týdnu z příměstských částí v úterý 22.listopadu a z města ve středu 23.listopadu. V prosinci bude svoz v úterý a ve středu ve 49. a 51.týdnu.

Tato změna se plánovala a byla avízována společností Compag již při zahájení svozu bioodpadu letos na jaře. Snížení četnosti svozu potrvá přes zimní měsíce a odpovídá i snížení vyprodukovaného bioodpadu občany i dalšími institucemi. Na počátku roku 2012 začíná svoz prvním týdnem v úterý 3.ledna a ve středu 4.ledna a ve 14denním intervalu bude pokračovat i v průběhu zimních měsíců roku 2012. O termínu znovuzavedení týdenního svozu na jaře 2012 budeme v předstihu informovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…